Muğla

Bodrum'da kaçakları taşıyan tekne ve botun batması

19:17 06 Eylül 2015
Bodrum'da kaçakları taşıyan tekne ve botun batması

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir grup, aralarında çocuklarında bulunduğu 12 kişinin hayatını kaybettiği olay yerine çiçek bıraktı

Bodrum ilçesinde bir grup, 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin de içinde olduğu 12 kişinin hayatını kaybettiği olay yerine çiçek bıraktı.

Türkiye ve yurtdışında büyük yankı uyandıran 2 yaşındaki Aylan Kurdi ve 3 yaşındaki ağabeyi Galip'in cansız bedenlerinin bulunduğu Turgutreis Mahallesi Akyarlar mevkisine giden bir grup, saygı duruşunda bulundu. 

Düdük çalarak ve taşıdıkları dövizlerle olaya tepki gösteren grup üyeleri, minik Aylan'ın cansız bedeninin bulunduğu noktaya kadar yürüdü. 

Grup sahilde dinlenen turistlerin arasından yürüyerek cenazenin bulunduğu yere çiçekler bıraktı. Grup içinde bulunan bazı çocuklar da denize oyuncaklarını attı.

Etkinliği organize edenlerden Hıdır Çam, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliği sosyal medya üzerinden duyurarak gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bodrum'da yaşayan insanlar olarak çok üzüldük. Bu yaşanan üzücü olaya tepki göstermek için burada toplandık. Bu tepkiyi göstermemiz gerekiyordu" dedi. 

Grup, bir süre daha bölgede bekledikten sonra dağıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.