Muğla

Bodrum'da kaçakları taşıyan tekne ve botun batması

20:50 06 Eylül 2015
Bodrum'da kaçakları taşıyan tekne ve botun batması

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu, aralarında 2 yaşındaki Aylan Kurdi'nin de içinde bulunduğu 12 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili aranan bir zanlı yakalandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 12 kişinin ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, firari C.P'nin yakalanması için çalışma başlattı.

Operasyon düzenleyen ekipler, Türk uyruklu C.P'yi Bodrum'da gözaltına aldı.

Zanlının, emniyetteki işlemlerinin ardından yarın "Göçmen kaçakçılığı yapmak" ve "Bilinçli taksirle ölümüne sebebiyet vermek" iddiasıyla adliyeye sevk edileceği öğrenildi. C.P'nin, aralarında cesedi sahile vuran 2 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi'nin de bulunduğu 7 kişinin yaşamını yitirdiği botun denize açılmasını organize ettiği bildirildi.

Olayla ilgili daha önce yapılan operasyonda yakalanan Suriye uyruklu 4 kişi, çıkartıldıkları mahkemece "Göçmen kaçakçılığı yapmak" ve "Bilinçli taksirle ölümüne sebebiyet vermek" suçlarından tutuklanmıştı.

Bodrum'da, kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu Abdullah Kurdi kurtulmuş, eşi Zahin Kurdi (27), kızı Aylan (2) ile oğlu Galip Kurdi'nin (3) de aralarında bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmişti. 

Minik Aylan, kıyıya vuran cansız bedeniyle dünya gündemine oturmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.