Muğla

Muğla'da sığınmacıları taşıyan teknenin batması

17:17 17 Eylül 2015
Muğla'da sığınmacıları taşıyan teknenin batması

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 249 kişinin kurtarıldığı, 22 kişinin ise hayatını kaybettiği kazayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı.

Muğla ve Bodrum Jandarma Komutanlığı ekipleri olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Bodrum'daki bazı otel ve pansiyonlarda arama yaptı.

Yürütülen çalışma kapsamında teknedeki sığınmacı ve kaçakların Kos Adası'na geçişine yardım ettikleri tespit edilen 4'ü Türk, 2'si Suriye uyruklu 6 kişi gözaltına alındı.

Devam eden çalışmalar kapsamında aralarında tekne sahibi, tekne kaptanı ve bir otel işletmecisi olduğu öğrenilen 3 kişinin ise firari olduğu, bu kişiler için yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheliler jandarmadaki işlemlerinin ardından "göçmen kaçakçılığı yapmak" ve "bilinçli taksirle ölümüne sebebiyet vermek" suçlamalarıyla adliyeye sevk edilecek.

Öte yandan, 249 kişinin kurtarıldığı 22 kişinin ise hayatını kaybettiği teknenin Bodrum Limanına kayıtlı olduğu ve hurdaya ayrılmadığı, olay gecesi saat 02.00 sıralarında Gümbet İskelesi'nden boş olarak ayrıldığı, saat 05.00 sıralarında ise teknenin limandan yakıt takviyesi yaparak çıkış yaptığı öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.