Muğla

"Yeryüzü cenneti Dalyan" tatilcileri bekliyor

10:23 24 Eylül 2015
"Yeryüzü cenneti Dalyan" tatilcileri bekliyor

Ortaca ilçesine bağlı turistik Dalyan Mahallesi, 2 bin 500 yıllık kaya mezarları, caretta carettaları, Dalyan Kanalı, İztuzu Plajı ve her yıl binlerce insanın ziyaret ettiği çamur banyolarıyla tatilcileri bekliyor.

Dalyan'dan kalkan günübirlik tekne turlarına katılan tatilciler, kaya mezarlarını izleme, Dalyan Kanalı'nı gezme, caretta carettaları görme ve İztuzu Plajı'nda denize girme fırsatı bulabiliyor.

Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dalyan'ın başlı başına doğal bir sit alanı olduğunu, Dalyan Kanalı, Köyceğiz Gölü, İztuzu Plajı ve bütün doğal güzelliklerin bir arada yaşanabileceği, turizm destinasyonu olduğunu söyledi.

Dalyan'ın caretta caretta kaplumbağalarıyla ünlendiğini hatırlatan Ürkmezer, "Tatilcilerin bütün kanal boyunca yaptıkları seyahatlerde bu kaplumbağalarla karşılaşmaları an meselesi. O yüzden Dalyan Kanalı'nda seyahat eden misafirlere turlarında sadece kaya mezarları, doğal güzelliği değil sık sık suyu kontrol etmelerini tavsiye ediyoruz. Her an bir caretta carettayla karşılaşma imkanları var" dedi.

Ürkmezer, Dalyan'da Kültür ve Turizm Bakanlığı ve belediye belgeli toplam 6 bin yatak kapasiteli, her zevke ve keseye hitap eden konaklama tesisleri bulunduğunu ifade etti.

"Kaplumbağa plajı" olarak bilinen dünyaca ünlü İztuzu Plajı'nın, gelen misafirlerin hizmetinde olacağını dile getiren Ürkmezer, şöyle konuştu:

"Plaj, birçok rehberlik sitesinde yapılan oylamalarda dünyadaki belli başlı plajlar arasında yer alıyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin işlettiği plaj, bizim de gözetimimizde kumsala yumurtlayan caretta carettalarla korunuyor. Plaja gelen ziyaretçiler denize girdikleri gibi plajdaki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER) tedavileri devam eden kaplumbağaları ve yavru caretta carettaları da inceleme fırsatı bulabiliyorlar."

- "Ortaca değişik tatlar sunuyor"

Aksiyon seven tatilcilerin de aradıklarını yakın ilçelerde bulabileceğini belirten Ürkmezer, şöyle devam etti:

"Tatilini Dalyan'da geçiren misafirler, raftinginden cip safarisine her türlü deniz sporlarını yapabilirler. Burası Fethiye, Göcek, Muğla ve Marmaris'e de çok yakın. Ortaca bütün sahip olduğu imkanlar anlamında doğal, tarihi güzellikler ve misafirlere ikram edebileceği değişik tatlar bakımından Muğla turizminde çok önemli bir yere sahip. Bu anlamda Dalyan'a geldiğinizde turizmde ne arıyorsanız her şeyi bulma imkanınız var."

Ortaca'nın, Dalaman Havalimanı'na 15 dakikalık mesafede olduğunu, diğer ilçelerle de yakın bir konumda yer aldığını dile getiren Ürkmezer, bayram tatili boyunca misafirlerin bölgede eşsiz bir zaman geçirebileceklerini belirtti.

Ürkmezer, Kurban Bayramı'nda kaymakamlık olarak temizliğinden güvenliğine, belediye ve kolluk kuvvetleriyle vatandaşların güvenli bir tatil geçirmeleri için her türlü tedbirlerin alındığını vurguladı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.