Muğla

İngiliz iş adamının "mavi tur" nostaljisi

17:49 26 Eylül 2015
İngiliz iş adamının "mavi tur" nostaljisi

Çocuk yaşta babasıyla geldiği Bodrum'da mavi yolculuğa çıkan İngiliz iş adamı, 27 yıl sonra aynı tekne ve kaptanla, bu sefer eşi ve çocuklarıyla mavi sulara yelken açtı

Çocukken babasıyla geldiği Bodrum'da çıktığı mavi yolculuk teknesini internetten bulan İngiliz iş adamı, 27 yıl sonra bu sefer eşi ve 3 çocuğuyla aynı tekne ve kaptanla mavi tura çıktı.

Bodrum'da 1975 yılında inşa edilen "Neptün" adlı 21 metre uzunluğundaki ahşap gulet teknenin sahibi olan İsmet Cengiz, 27 yıl önce çocuk yaştayken gezdirdiği İngiliz müşterisini yeniden ailesiyle birlikte ağırladı. 

Gazetecilere açıklama yapan Cengiz, Jabin Cussins'u 8 yaşındayken ailesiyle birlikte gezdirdiğini anlatarak, "Mavi turda 55'inci yılımı geride bıraktım. Bütün gezdirdiğim grupların isimlerini tek tek anı defterime yazdım. 55 yılda 417 grubum oldu" dedi.

İsmet Cengiz, Cussins'in küçükken oğluyla iyi arkadaş olduğunu da belirterek, "Jabin Cussins, tesadüfen ismimizi internet üzerinden bulmuş ve oğlumla haberleşmişler. Şimdi de yeniden bir araya geldik" şeklinde konuştu.  

Jabin Cussins ise 27 yıl önce bindiği tekneye yeniden binmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. 

Teknenin şeklinin oldukça değişmiş olduğunu, ancak kaptanın hiç değişmediğini ifade eden Cussins, şöyle konuştu:

"Çok küçük yaşlarda buraya geldim. Türkiye ve Bodrum kıyılarını çok seviyorum. Eşim ve 3 çocuğumla birlikte yeniden buraya geldim. Bodrum'un mavi koylarını gezdik ve çocukluk günlerimi yeniden yaşadım."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.