Muğla

Marmaris'teki orman yangını çıkarma girişimi

14:07 06 Ekim 2015
Marmaris'teki orman yangını çıkarma girişimi

Marmaris'te orman yangını çıkartmaya çalışan terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi kişiyi güvenlik güçlerine teslim eden gençlere teşekkür belgesi verildi

Marmaris ilçesinde orman yangını çıkarmaya çalıştığı belirlenen terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesini yakalayan 3 kişiye Kaymakam Celalettin Yüksel tarafından teşekkür belgesi verildi. 

İlçe merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Karadere mevkisinde 28 Ağustos'ta yol kenarındaki ormanlık alanda ateş yakan Yusuf B'yi (24) gören Yılmaz Akyüz, Burak Açıkyürek ve Tanju Taş, duruma müdahale etti. Bu kişiyi yakalayan ve yangına ilk müdahaleyi yapan gençler, durumu güvenlik güçlerine bildirdi.

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, makamında düzenlenen törenle Akyüz, Açıkyürek ve Taş'a teşekkür belgesi verdi. Yüksel, yaptığı konuşmada, zanlının adli tahkikatın ardından sevk edildiği mahkemece "Orman yangını çıkartmaya teşebbüs" suçundan tutuklandığını söyledi. 

 Gençleri duyarlı davranışlarından dolayı kutlayan Yüksel, "Bu gençlerimiz tam bir vatandaşlık görevi gerçekleştirdiler. Bir vatanperverlik sergilediler. Bu arkadaşlarımız, Marmaris'te zaman zaman yaşadığımız ve çok üzüldüğümüz orman yangınlarından bir tanesinin daha olmasını bu sayede önlemiş oldular" dedi. 

Teşekkür belgesi verilen gençler de üzerlerine düşen görevi yaptıklarını ve bunun takdir edilmesinin mutluluk verici olduğunu ifade ettiler.

Törene İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, İlçe Jandarma Komutanı Murat Kaya ile Marmaris Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek de katıldı. 

Bu arada, tutuklanan kişinin, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi olduğunun belirlendiği öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.