Muğla

Türkiye Motokros Şampiyonası

19:33 17 Ekim 2015
Türkiye Motokros Şampiyonası

Fethiye'de düzenlenecek 6. ayak yarışı için teknik kontroller ve sıralama turları yapıldı

Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 6. ayak yarışı öncesi Fethiye ilçesinde teknik kontroller ve sıralama turları yapıldı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) ile Fethiye Ormanspor Kulübü iş birliğiyle, Esenköy Akdeniz Off-Road Park'ta gerçekleştirilecek yarış öncesinde sporcuların kullanacakları motosikletler teknik kontrolden geçirilip, yarış için sıralama turları atıldı.

İstanbul, İzmir, Antalya, Balıkesir, Muğla, Uşak, Ankara ve Bursa'nın yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) katılan 70 sporcu sıralama turlarında kıyasıya mücadele etti.

Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 6. ayağında MX1, MX2, MX2 Junior, MX, 85 cc, 65 cc, 50 cc, ATV ve veteran sınıflarında yarışan motokrosçular, 14 rampadan oluşan ve yüksekliği metreleri bulan atlayışlara imkan tanıyan bin 350 metre uzunluğundaki parkurda mücadele verdi.

TMF Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, parkur hazırlıklarını tamamladıklarını ve yarış öncesi teknik kontrollerin yapıldığını söyledi. Yarışlara 85 sporcunun başvurduğunu anlatan Özdemir, teknik kontrol sonrasında bazı sporcuların eksikleri olması nedeniyle 70 sporcu ile start alacaklarını dile getirdi.

Özdemir, Fethiye'deki parkurun Türkiye'deki en zor ve en teknik parkuru olduğunu ifade etti.

Şampiyonaya yarın start verileceğini vurgulayan Özdemir, "Yarışımız ücretsiz ve herkesi yarın buraya davet ediyorum. Bu spora 5 yaşında başlanıyor. Şu anda parkurda 6 ile 60 yaşında sporcular var. Herkes kategorisine göre yarışlarda birbirleriyle kıyasıya mücadele veriyor" dedi.

 

- Yarışın, kategorisindeki tek kadın sporcusu

 

Yarışa MX1 kategorisinde katılan tek kadın sporcu Fatma Özdil ise enduro yarışçısı olduğunu, motokrosta ilk kez yarışacağını belirtti. Yarışa kendisini denemek için katıldığını ifade eden Özdil, antrenmanın çok güzel geçtiğini, yarışın da böyle geçmesini umduğunu bildirdi.

Özdil, Fethiye'deki parkurun ülkedeki en iyi yarış parkurlarından birisi olduğunu, kendisinin de sürekli antrenmanını bu parkurda yaptığı için avantajlı olduğunu söyledi.

MX grubunda bir kadın sporcu daha olduğunu aktaran Özdil, "Biz sadece yarışacağız. Keşke bayan kategorisi açılsaydı. Daha  eğlenceli olurdu. Yarışa zevkine gireceğim. Umarım kazasız belasız yarışı tamamlarım" diye konuştu.

 

- Motokrosun dedeleri 

 

 Yarışta veteran kategorisinde katılan 64 yaşındaki Mehmet Özyarim de 55 yıldır motosiklet kullandığını, 60 yaşından sonra da bu spora başladığını ifade etti.

Fethiye Orman Spor Kulübü lisansı ile yarıştığını ifade eden Özyarim, "Kros ve enduro çok farklı bir şey. Asfaltta çok motosiklete bindim ama motosiklet kullandığımı dağlarda kullandığım zaman anladım. İmkanlarımız el verdiği müddetçe tüm yarışlara katılmaya çalışıyoruz. Amacımız gençlere örnek olmak" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.