Muğla

Suriyeli sığınmacılar düzen kurmak istiyor

19:44 20 Ekim 2015
Suriyeli sığınmacılar düzen kurmak istiyor

Bodrum'un Gümbet Koyu'nda kurdukları küçük çadırlarda yaşayan Suriyeli sığınmacıların en önemli isteği, çalışabilmek ve çocuklarını okula gönderebilmek

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen bazı Suriyeli sığınmacılar, Bodrum'un Gümbet Koyu'nda kurdukları çadırlarda yaşıyor.

Yaklaşık 4 yıl önce Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Halepli 4 aile, şimdilerde Gümbet Koyu'ndaki çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Marketlerden aldıkları küçük çadırlarda çocuklarıyla birlikte konaklayan Suriyeli ailelerin en önemli isteği ise çalışabilmek ve çocuklarını okula gönderebilmek.

AA muhabirine açıklama yapan Suriyeli Halil Türki, 3 çocuğuyla birlikte Suriye'deki savaştan kaçtıklarını söyledi.

Hayat şartlarının kendilerini çok zorladığını ifade eden Türki, "Bize iş vermiyorlar. Biz bu şekilde çadırlarda kalıyoruz. Ev de vermiyorlar, olanlar da bin 500 lira kira istiyor. Nasıl geçineceğimizi bilemiyorum. Şu anda bu bölgede 4 aile yaşıyoruz" dedi.  

Türkiye'ye güzel bir yaşam sürebilmek umuduyla geldiklerini anlatan Halil Türki, Yunanistan'a kaçmak gibi bir planlarının olmadığını, burada çalışıp geçimlerini sağlamak arzusunda olduklarını ifade etti. 

Dertlerini öğrendikleri kısıtlı Türkçe ile anlatmaya çalışan Suriyeli sığınmacılar, çocuklarıyla deniz kıyısında ve parklarda oynayarak vakit geçiriyor. Sığınmacılara çevreden geçen yerli ve yabancı turistler de zaman zaman gıda ve giyim yardımında bulunuyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.