Muğla

Muğla'da Toprak, Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarı açıldı

17:20 21 Ekim 2015
Muğla'da Toprak, Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarı açıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile kurulan Tarımsal Amaçlı Toprak, Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarı hizmet vermeye başladı

Muğla'da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bölge tarımına katkı sağlamak amacıyla kurulan Tarımsal Amaçlı Toprak, Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarının açılışı gerçekleştirildi.

MSKÜ Araştırma Laboratuvarı Merkezinde gerçekleştirilen törene, Muğla Valisi Amir Çiçek, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Daire Başkanları ile akademisyenler katıldı.

Açılışta konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, bölgenin turizm kadar tarımda da söz sahibi olduğunu söyledi.

Ortak akıl ve kollektif hareket ile gerçekleştirilen projenin çok önemli olduğunu belirten Çiçek, "Laboratuvarı hayata geçiren herkes çok azimli ve heyecanlı. Bütün sonuçlar bilimsel yollarla analiz edilebilecek. Bu sayede üreticimiz daha verimli çalışabilecek. Ürünlerinden daha fazla verim elde edebilecek" dedi.

Çiçek, laboratuvarın kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, bölge çiftçilerine de hayırlı olmasını diledi.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, projenin hayata geçmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Üniversitelerin insan kaynağı yetiştirmenin yanı sıra bilgi üretme ve bölgeye faydalı olma gibi misyonları bulunduğunu vurgulayan Harmandar, "Topluma hizmet verebilmek için üretilen bilimsel sonuçların uygulanabilir hale getirilmesi gerek. Üniversite-Kamu işbirliğine en güzel örneklerden birisinin bugün burada açılışını yapıyoruz" diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumhur Çoban ise laboratuvar için Büyükşehir Belediye bütçesinden 418 bin lira harcandığını dile getirdi.

Tarım alanında faaliyet gösteren vatandaşlara tohum temini, alım garantili destek, sulama suyu temini gibi birçok alanda destek olduklarını anlatan Çoban, kurulan her türlü işbirliğinin sunulan hizmetin kalitesini arttıracağını ifade etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan da Muğla’nın en büyük eksiklerinden birinin giderildiğini anlattı.

Konuşmaların ardından laboratuvarın açılışı yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.