Muğla

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Muğla'da

17:36 21 Ekim 2015
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk Muğla'da

Koncuk, Yatağan ilçesinde sendika temsilcileri ve üyeleriyle bir araya geldi

 Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Yatağan ilçesinde sendika temsilcileri ve üyeleriyle bir araya geldi.

Yatağan ilçesinde sendika temsilcileri ve üyeleriyle bir araya gelen Koncuk burada yaptığı açıklamada, ağustos ayında imzalanan toplu sözleşmenin memur ve memur emeklilerinin 2016 ve 2017 yıllarında alacağı zam oranları ile birtakım sosyal hakların desteklenmesi maksadıyla yapıldığını söyledi.

Koncuk, 2013 yılında yapılan toplu sözleşmedeki bir maddede yapılan değişiklikle, milyonlarca kişinin mağdur edildiğini iddia ederek, o dönemde, Memur-Sen tarafından imzalanan ve 2015 yılında alacakları enflasyon farkının hangi şartlarda ödeneceğinin belirtir maddenin, “Öngörülen kümülatif artışın aşılması halinde memura enflasyon farkı verilir” şeklinde olduğunu ifade etti.

Öngörülen denildiğinde verilen zammın kümülatif artışının akla geldiğini belirten Koncuk,  şöyle devam etti:

"Kümülatif artış, 6,1 yapıyor. Eğer 31 Aralık 2015 tarihi itibarıyla gerçekleşen enflasyon, 6,1’i geçerse, bizim enflasyon farkı almamız gerekiyor. Ama bu maddeyi almışlar, 2015 yılı toplu sözleşmesinde değiştirmişler. Öngörülen ifadesini kaldırarak, verilen kümülatif artışı ifadesini kullanmışlar. Öngörülen kümülatif artış, 6,1 iken, verilen kümülatif artış 7,9’dur. Yapılan değişiklikten dolayı 31 Aralık tarihi itibarıyla, enflasyon farkı alabilmemiz için enflasyonun 7,9’u aşması lazım.”

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.