Muğla

"Avrupa Miras Günleri" etkinliği

15:51 23 Ekim 2015
"Avrupa Miras Günleri" etkinliği

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Valiliği ve Köyceğiz Belediyesi işbirliğinde düzenlenen "Avrupa Miras Günleri" etkinliği başladı.

Köyceğiz Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda, "Miras ve Farkındalık" temasıyla başlayan etkinliğe Muğla Valisi Amir Çiçek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bozdemir, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Kültür ve Turizm İl Müdürü Veli Çelik ve davetliler katıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Çiçek, kültür mirasının, geçmişten, medeniyetlerden emanet olduğunu, gelecek nesillere aktarılması gerektiğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kültür mirasının kapılarını dünyaya açtığını ifade eden Çiçek, "Türkiyemizin her yerinde geçmişten gelen kültür mirasını canımız gibi korumamız lazım. Restoresini aslına uygun olarak yapmamız gerekir" dedi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bozdemir, Miras Günleri fikrinin Fransa'da 1984 yılında ortaya çıktığını, 1991 yılında resmi olarak başladığını ifade etti.

Avrupa Miras Günlerinin, ülkenin sahip olduğu kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmaların hem ulusal hem de uluslararası platformda tanıtımının yapılabilmesi için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Bozdemir, "Bu yıl 7 yerel idaremiz 'Miras ve Farkındalık'' temasıyla Avrupa Miras Günlerini gerçekleştiriyor. Bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış Köyceğiz'in zengin kültürel mirasının en önemli ögelerinden biri olan Kaunos Antik Kenti ve kaya mezarları vurgulanmaktadır" diye konuştu.

Muğla'nın önemli bir turizm destinasyonu olduğunu, ülke ekonomisine yaklaşık 3 milyar dolar katkı sunduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik ise şöyle konuştu:

"Bu zamana kadar Muğla deniz, kum ve güneş ile tanınmış. Kaunos ve Pedasa Antik Kenti ile potansiyelimizi kültür alanlarına çekmek ve turizm süresini sadece yaz ayıyla sınırlı kalmadan bütün mevsime yayma çalışmaları var. Muğla'daki 195 ören yerinin 22 tanesini düzenleyebildik."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.