Muğla

Stratonikeia, bilim adamlarını ağırladı

17:13 24 Ekim 2015
Stratonikeia, bilim adamlarını ağırladı

Muğla'da düzenlenen 1. Uluslararası Anadolu Uygarlıkları Sempozyumu'na katılan yerli ve yabancı bilim insanları, Stratonikeia Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu.

Türk Tarih Kurumu Başkanlığı ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından Muğla’da düzenlenen 1. Uluslararası Anadolu Uygarlıkları Sempozyumu'na katılan yerli ve yabancı bilim insanları, sempozyumun sona ermesinin ardından Yatağan ilçesine bağlı Eskihisar Mahallesi'ne geldi.

Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt eşliğinde antik kenti gezen uzmanlar, kent ve kazılar hakkında Söğüt'ten bilgiler aldı.

Söğüt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inceleme yapan grubun içerisinde prehistorik, Ortaçağ, Bizans ve Osmanlı, Cumhuriyet dönemlerle ilgili çalışma yapanların olduğunu söyledi.

Stratonikeia'yı bilim insanlarıyla gezmenin büyük bir şans olduğunu dile getiren Söğüt, "Bu bizim için de bir gurur meselesidir. Böylelikle, Stratonikeia'da yapmak istediğimiz antik dönemden günümüze devam eden bu kültür bütünlüğünü ve tarihsel süreci onlarla paylaşmış olduk. Bizim için de sevindirici bir gelişme oldu" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.