Muğla

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

14:03 28 Ekim 2015
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Gümüş, mesaj yayımladı

 Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı BahattinGümüş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gürün, mesajında, Cumhuriyet'in yıl dönümünü, 92 yıl önce olduğu gibi yine aynı inanç, azim ve bağlılıkla bir kez daha kutlamanın gururu ve sevincini yaşadıklarını belirtti.

Türk milletinin Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda tek yürek olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde birlik ve beraberlik içerisinde dünya tarihini değiştiren bir zafer kazandığını ifade eden Gürün, kazanılan zaferin ardından Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletinin özgür iradesine en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyet'i yine halkın desteğiyle kurduğunu kaydetti.

Son zamanlarda yaşanan gelişmelerin bütün vatandaşları olumsuz etkilediğini ifade eden Gürün, mesajında şunları kaydetti:

"Türk milletinin her zamankinden daha fazla bir olmaya, birlikte olmaya ihtiyacı var. Türkiye Cumhuriyeti'ni Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda ilerleyen, herkesin birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığı, çağdaş, modern, insan haklarına saygılı, demokratik, laik, komşularıyla, diğer dünya devletleri ile barış içinde yaşayan, güçlü bir ülke yapmak için Cumhuriyet ve kazanımlarına sahip çıkmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 92. yılında, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyor, bütün ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ise Cumhuriyet'in temel değerlerini her türlü tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceklerini belirterek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"92 yıl önce bugün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla temelleri atılan Türkiye Cumhuriyeti laiklik ilkesinin benimsenmesiyle çağdaş bir kimliğe kavuşmuş, özgürlükler ve demokrasi güvenceye alınmıştır. Bugün, Ulu Önder Atatürk'ün önderliğinde büyük Türk milletinin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyetimizi tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmak, her zamankinden çok daha önemlidir. Milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adı olan Cumhuriyet, ulusumuzun tarih boyunca yaşadığı en büyük toplumsal ve siyasi kazanımdır. Cumhuriyetimize olan bağlılığımızı, Türk milleti ile bugün büyük bir sesle dile getiriyoruz. Çünkü bizler, var oldukça Cumhuriyetimize sahip çıkmaya devam edeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.