Muğla

6. YADEX Yapı, Dekorasyon, Doğalgaz ve Yenilenebilir Enerji Fuarı

17:38 28 Ekim 2015
6. YADEX Yapı, Dekorasyon, Doğalgaz ve Yenilenebilir Enerji Fuarı

  6. YADEX Yapı, Dekorasyon, Doğalgaz ve Yenilenebilir Enerji Fuarı, Menteşe ilçesinde açıldı.

Marmaris Fuarcılık Organizasyon tarafından Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyo-Kültürel Alanı'nda düzenlenen fuarın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün,  Muğla'da fuarcılığın oluşmasını önemsediklerinin altını çizdi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MUTSO), Muğla-Yatağan karayolu üzerinde yapılmasını planladığı fuar alanı projesinden bahseden Gürün, projenin sadece Muğla'ya değil, çevre illere de ev sahipliği yapabilecek bir kapasitede olmasının planlandığını belirtti.

Fuarcılığın, Türkiye'de önemli bir sektör haline geldiğini vurgulayan Görün, şöyle konuştu:

"İnsanlar gittikçe fuarın önemini ve sergiledikleri ürünlerin, çok daha fazla talep yarattığını görebildiler. Bunun için emek sarf eden arkadaşlarımız var. Gelecekte, MUTSO’nun gerçekleştireceği fuar yatırımıyla, çok daha güzel, zengin ve geniş alana hitap eden oluşturabileceğiz. Hepimiz için hayırlı olsun."

Marmaris Fuarcılık'ın Genel Müdürü Volkan Gülcan da, fuarın 31 Ekim'e kadar açık kalacağını söyledi. Gülcan, fuara herkesi davet ederek, "Fuar'da 55 tane katılımcı firmamız var. Ayrıca bunun yanında Menteşe yöresel ürünler organizasyonumuz var. Burada da Türkiye'nin birçok ilinden, bölgelerine özel tatlar, insanlara sunuluyor ve satışı yapılıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri stantları gezerek, ürünler hakkında firma yetkililerinden bilgiler aldılar.

Açılışa, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, firma temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.