Muğla

Motosiklet: Türkiye Enduro Şampiyonası

20:39 08 Kasım 2015
Motosiklet: Türkiye Enduro Şampiyonası

Dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu adına düzenlenen 6. ayak yarışları, sona erdi

Dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu adına düzenlenen Türkiye Enduro Şampiyonası 6. ayak yarışları, sona erdi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde gerçekleştirilen organizasyonda mücadele eden sporcular, extreme ve enduro test etaplarında hırslarıyla dikkati çekti. 

Yaklaşık 5 bin sporseverin izlediği yarışlarda, 1A kategorisinde İbrahim Ercan Sungur, 2A kategorisinde Rafet Karakuş, 3A kategorisinde Harun Erdoğan birinci oldu. 1B kategorisinde Ercüment Gülkaya, 2B kategorisinde Erkan Kaya, 3B kategorisinde Erhan Sertkaya birinciliği elde etti. Kadınlarda ise Gökçen Tan ilk sırayı aldı.  

Dereceye giren sporculara düzenlenen törenle ödülleri verildi. 

 

- Sporcular, parkuru geçmekte zorlandı

 

Kızılağaç Mahallesi Bodrum Arena Motosiklet Parkuru'nda çukurlardan ve taşlı alanlardan geçerken düşen ve yaralanan sporculara, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), 112 Acil Servis ve Muğla 911 Arama ve Kurtarma Derneği ekiplerince anında müdahale edildi. 

Çeşitli illerden 115 sporcunun katıldığı yarışta Adnan Şen, bir engeli aşarken düşerek sakatlık geçirdi. Sağ omuzu çıkan Şen'e parkur alanında hazır bekletilen sağlık ekiplerince müdahale edildi. Şen'in kolu ekiplerce yeniden yerine yerleştirildi ve Şen ambulansla hastaneye sevk edildi. 

Taşlık engelden geçtiği sırada düşen iki sporcu ise yarış görevlilerince düştükleri yerden kaldırıldı. Sporcular çektikleri acıya rağmen sağlık ekiplerinin yaptığı geçici müdahalenin ardından yarışa kaldığı yerden devam etti.

Yarışmaya katılan kadın sporcular ise engellerden geçmekte güçlük çekti. Motosikletten inen bazı kadın sporcular engelleri görevlilerin yardımıyla aşabildi. Düşen bazı kadın sporcular ise pes etmeden yarışa devam etti. 

Türkiye'nin birçok bölgesinden parkur alanını dolduran yüzlerce kişi, yarışı aileleriyle piknik havasında heyecanla takip etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.