Muğla

Kadınlar, el emeği kilim dokumacılığını yaşatmaya çalışıyor

10:26 11 Kasım 2015
Kadınlar, el emeği kilim dokumacılığını yaşatmaya çalışıyor

Muğla'nın Ula ilçesinde açılan kilim dokuma kursuna katılan kadınlar, kök boyası ile boyanmış ipleri dokuma tezgahlarında kilime dönüştürüyor.

Kızılağaç Mahallesi'nde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan atölyeyi ziyaret eden Muğla Valisi Amir Çiçek, kurs öğreticisi Kezban Aydın'dan bilgi aldı.

Kursiyerlerin dokuduğu kilimlerde geleneksel desenleri kullanmaya özen gösterdiklerini belirten Aydın, "Kadınlarımız dokuma tezgahlarında çanta, cüzdan, torba, yastık, heybe gibi kullanım eşyaları da dokuyorlar. Diğer atölyemizde ise el emeği dikiş, nakış çalışmaları yapılıyor" dedi.

Kadınlarla kilim dokuyan Vali Çiçek, kursiyerler tarafından tamamlanan ve satışa hazır hale getirilen kilimleri inceledi. Çiçek, kadınların yaptıkları ürünlerle aile ekonomilerine de katkı sağladıklarına işaret ederek, "Kadınların halk eğitim merkezlerine gelerek farklı konularda kendilerini geliştirmeleri ve öğrendiklerini girişimcilik ruhu ile üretime katmaları önemli. Bu şekilde kadınların ev ekonomisine katkı sağlayabileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Çiçek, mahallede yaşayan daha fazla kadının bu atölyelere gelerek kendilerini geliştirmelerini ve sanat öğrenmelerini istedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.