Muğla

Hastanedeki yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı

17:00 02 Aralık 2015
Hastanedeki yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı

Fethiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde düzenlenen yangın tatbikatında AKUT ve UMKE ekipleri, binada mahsur kalan yaralıları teras katından halatlarla tahliye etti

Fethiye'de itfaiye, AKUT ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin (UMKE) ortaklaşa düzenlediği yangın tatbikatı, gerçeğini aratmadı.

İl Sağlık Afet ve Acil Durum Planı ve Hastane Afet Planı uygulama yönergesi uyarınca hastanelerin afet ve olağan dışı durumlara karşı hazırlıklıkları kapsamında, Fethiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde yangın tatbikatı düzenlendi.

Senaryo gereği, merkezde likit ve gaz patlaması sonucu yangın çıktı. Durum, itfaiye ve kurtarma ekiplerine bildirildikten sonra merkezde bulunanlar tahliye edilerek güvenli bölgeye taşındı.

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye yangına müdahale ederken, 112 Acil Sağlık ekipleri de yaralılara ilk müdahalelerini yaptıktan sonra onları hastaneye sevk etti.

Merkezin üst katlarında dumandan etkilenerek mahsur kalan 2 kişi için AKUT ve UMKE ekipleri bölgeye gönderildi. Binanın güvenli olduğu bilgisine ulaşan ekipler, mahsur kalan yaralıları tahliye etmek için merkezin teras katına taşıdı.

AKUT ve UMKE, teras katına halatlar yardımıyla kurdukları istasyonla yaralıları tahliye etti.

Fethiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Erdinç Ünal ise doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak adına tatbikat yaptıklarını belirtti.

Tatbikatta AKUT, UMKE, itfaiye ve sağlık ekiplerinin koordineli bir şekilde çalışarak olası afet durumlarında nasıl hareket etmelerini de tatbik ettiklerini kaydeden Ünal, faaliyete emeği geçenlere teşekkür etti.

Ünal, bu tür tatbikatlarla personelin bilgi, beceri ve deneyimlerini artırarak, afet ve olağan dışı durumlara karşı hazırlıklı olunmasını hedeflediklerini dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.