Muğla

Dünya Engelliler Günü

12:16 03 Aralık 2015
Dünya Engelliler Günü

Datça'da "Sessiz Çığlık" yürüyüşü gerçekleştirildi

Datça ilçesinde "Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla "Sessiz Çığlık" yürüyüşü düzenlendi.

Datça Engelim Olmayın Derneği Başkanı Dilek Dündar öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe Kaymakam Vehbi Bakır, Belediye Başkanı Gürsel Uçar, dernek üyeleri ile vatandaşlar ve engelliler katıldı.

Şenkaya Kavşağı'nda başlayan yürüyüşte, "Engelsiz bir Datça için hep birlikte el ele" yazılı pankart açıldı.  Atatürk Caddesi üzerinden yürüyüşe geçen gruptakiler taşıdıkları dövizlerle engellilerin sosyal hayatta yaşadıkları sorunlara dikkat çekti.

Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından açıklama yapan Dernek Başkanı Dündar, 3 Aralık Engelliler Günü'nün kutlama değil, farkındalık günü olduğunu söyledi.

Engelli vatandaşların yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek istediklerini belirten Dündar, "Biz dernek olarak 5 Ocak 2015 tarihinde ilçemizde yaşayan engelli ve bakıma muhtaç yaşlıların sorunlarına çözüm yolu bulmak ve yaşam kalitelerini artırmak amacıyla kurulduk. 60 gönüllü üyemiz ile her gün yoğun bir şekilde çalışıyoruz" dedi.

Köylerde evlerinden dışarıya çıkamayan hatta yatağından kıpırdayamayan engelliler bulunduğuna dikkati çeken Dündar, şöyle konuştu:

"Çok uzakta değil merkeze en fazla 10 dakika mesafedeler. Kurulduğumuz günden beri zaman zaman kendilerini ziyarete gidiyoruz, sohbet ediyoruz, isteklerini soruyoruz bizden hiçbir istekte bulunmuyorlar. İnsanlar kaderlerini kabul etmiş ve bu şekilde hayatlarını yaşamaya çalışıyorlar. Ölüm dışında her şeyin çaresi vardır. Yeter ki insanlar yapmak istesin. "

Dündar, sinemaya gitmek isteyip de ulaşım zorluğu yaşayanlar için arabası olan gönüllülerden destek beklediklerini kaydetti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.