Muğla

"Türkiye'nin ikinci Meryem Anası olacak"

12:19 04 Aralık 2015
"Türkiye'nin ikinci Meryem Anası olacak"

 Marmaris Kameriye Adası'nda bulunan 1800 yıllık Ortodoks kilisesi inanç ve evlilik turizmine kazandırılacak. 

Marmaris Ticaret Odası (MTO) Başkanı Mehmet Baysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oda olarak Hisarönü Körfezi'nde yer alan Kameriye Adası'ndaki kilisenin inanç ve evlilik turizmi adına restorasyonu için çalıştıklarını söyledi. 

Hazırladıkları projenin Muğla Anıtlar Kurulu tarafından onaylandığını belirten Baysal, "Kameriye Adası'ndaki tarihi kilisenin restorasyon çalışmaları için Sayın Muğla Valisi Amir Çiçek ile yaptığımız görüşmeler sonunda kendileri gerekli talimatları verdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce kilisenin restorasyonuyla ilgili çalışmalar başlatıldı. Gerekli prosedürler tamamlandıktan sonra gelecek yıl kilisenin restorasyonu gerçekleştirilecek" dedi. 

Baysal, inanç ve evlilik turizmlerinin, son yıllarda alternatif turizm faaliyetleri içerisinde önemli bir yer tuttuğunu ifade ederek, Phuket Adası gibi bazı önemli destinasyonları her yıl "evlilik turizmi" adı altında binlerce kişinin ziyaret ettiğine dikkati çekti. 

Kameriye Adası'ndaki kilisede nikahlarını kıydırmak isteyen Ortodoks turistlerden büyük bir talep olduğunu vurgulayan Baysal, "Ancak şu an için bu törenlere izin verilmiyor. Kilisenin restorasyonu tamamlandığında inanç ve evlilik turizmi açısından bölgemize büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Kameriye Adası, yakın zamanda Türkiye'nin ikinci Meryem Anası olabilir" diye konuştu. 

-Turistler tekne turları ve özel yatlarla gidiyor

Bozburun'dan tekneyle yaklaşık 20 dakika süren yolculuğun ardından ulaşılan ve 1800 yıl önce yapıldığı belirtilen Kameriye Kilisesi'ni, yaz aylarında başta Ortodokslar olmak üzere çok sayıda turist ziyaret ediyor.

Günlük tekne turlarına katılan veya özel yatlarıyla mavi tura çıkan bazı turistler, adada mola vererek, bölge halkı tarafından "Bozuk Kilise" olarak adlandırılan mabette mum yakıp dua ediyor. Bazı turistler ise kilise önündeki ağaca bez parçaları bağlayarak dilek tutuyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.