Muğla

"Her çocuk şarkı söyler" projesi

20:18 04 Aralık 2015
"Her çocuk şarkı söyler" projesi

Muğla'da "Her çocuk şarkı söyler" projesi kapsamında üniversite öğrencileri, engelli öğrencilerle oluşturdukları koro ile çocuk şarkıları seslendirdi.

MSKÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim programında yer alan "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapsamında, engelli öğrencilerle üniversite öğrencileri, koro oluşturdu.

Yaklaşık 10 hafta boyunca üniversite öğrencileri ile eğitim alan engelli çocuklar, kendilerine öğretilen şarkıları koro ile seslendirdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programın açılışında konuşan Yrd. Doç. Dr. Gülce Coşkun Şentürk, amaçlarının gerçekleştirilen çalışmalarda öğrencilerin müzikten keyif alması ve kendilerini müzikle ifade edebilmesi olduğunu söyledi.

Menteşe Kent Konseyi Engeliler Meclisi'nin desteğiyle bu yılki çalışmaların farklı bir anlam kazandığını belirten Şentürk, "Dönemin başından beri 10 hafta boyunca eğitim alan çocuklarımızdan oluşturulan koromuza şarkılar öğretilmiş, gerçekleştirilen çalışmalarda öğrencilerimizin müzikle kendisini ifade edebilmesi sağlanmıştır" dedi.

Şentürk, engelli çocukların aldıkları sanat eğitimi ile kendilerini üniversiteli gibi hissetmelerini sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Programda üniversite öğrencileri ile çocuk şarkıları seslendiren engelli öğrenciler salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.

Programın ikinci kısmında ise Sahne Sanatları Topluluğu tarafından hazırlanan "otizmin sesine kulak ver" etkinliğinde, olağanüstü müziksel işitme yeteneğine sahip olması nedeniyle dünyadaki 664 müzik dehasından birisi olarak gösterilen otistik Buğra Çankır da piyano dinletisi sundu.

Çankır, yaklaşık yarım saat süren dinletinin ardından uzun süre alkışlandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.