Muğla

Fethiye'ye yerleşen yabancılardan çocuklar yararına fuar

15:10 06 Aralık 2015
Fethiye'ye yerleşen yabancılardan çocuklar yararına fuar

Hediyelik eşya, kıyafet ve organik yiyeceklerin satışa sunulduğu fuardan elde edilecek gelir, ilçedeki ihtiyaç sahibi çocukların eğitim ve sağlık giderleri için kullanılacak

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan yabancılar, muhtaç çocuklar yararına yılbaşı fuarı düzenledi.

Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı, Fethiye Belediyesi, Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (Çalış-Der) ile Çalış Çocuklara Yardım Grubu'nca Çalış Plajı'nda düzenlenen yılbaşı fuarında yaklaşık 200 stant açıldı.

Hediyelik eşya, kıyafet ve organik yiyeceklerin satışa sunulduğu stantlar, ziyaretçilerin ilgisini çekti. Fuardan elde edilecek gelir, ilçedeki ihtiyaç sahibi çocukların eğitim ve sağlık giderleri için kullanılacak. 

Çalış-Der Başkanı Mete Ay, gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 yıldır gerçekleştirdikleri geleneksel yılbaşı fuarına yoğun ilgi olduğunu söyledi.

İlçede yaşayan yabancıların plaja kurdukları stantlarda Noel heyecanı da yaşadığını belirten Ay, "Fuarı yaklaşık 5 bin kişinin ziyaret edeceğini tahmin ediyoruz. Buradan elde edilen gelir, ilçedeki yardıma muhtaç çocukların eğitim ve sağlık giderleri için kullanılacak. Uzun yıllardır düzenlenen fuar kış mevsiminde Çalış Plajı'na bir hareket katıyor. Bunun için de ayrıca mutluyuz" diye konuştu. 

Çalış Çocuklara Yardım Grubu Başkanı Mark Pietch ise fuarı harika bir atmosferde gerçekleştirdiklerini aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.