Muğla

Marmaris Rus turist açığını yerli ve Arap turistle kapatacak

15:35 08 Aralık 2015
Marmaris Rus turist açığını yerli ve Arap turistle kapatacak

Rus turistlerin gelecek sezon Marmaris ilçesine gelmemesi durumunda ortaya çıkacak açığın Arap ve Türk turistlerle kapatılabileceği ön görülüyor. 

İngiltere'de düzenlenen "Londra World Travel Market" fuarına ilçeyi temsilen katılan Marmaris Ticaret Odası (MTO) yetkilileri, düzenledikleri basın toplantısında izlenimleri hakkında bilgi verdi. 

MTO Başkanı Mehmet Baysal, oda olarak fuarda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) stant alanlarında yer alarak ilçenin tanıtımını yaptıklarını söyledi. 

Fuardan edindikleri izlenime göre alternatif turizm dalları bisiklet, yürüyüş, gastronomi ve engellilere yönelik tatil anlayışlarının ön plana çıkmaya başladığına dikkati çeken Baysal, ilçedeki bazı turistik tesislerin bu konseptlere uygun hale getirilmesi için üyeleri olan otelcilere önerilerde bulunacaklarını dile getirdi.  

Fuarda Ortadoğu'daki turizm acentelerinin Marmaris'e büyük ilgi gösterdiklerini anlatan Baysal, şunları söyledi:

"Arap turizm acenteleri bölgemize daha fazla turist gönderebilmek amacıyla Marmaris'teki acentelerle işbirliği yapmak istediklerini söylediler. Oda olarak üyemiz acentelerle aralarındaki bağlantıyı sağlayacağız. Eğer ödeme konularında anlaşma olursa gelecek sezon Marmaris'te çok fazla Arap turisti konuk edeceğiz. Ayrıca iç pazara yönelik tanıtım projeleri de hazırlıyoruz. Rus turistlerin gelmemesinden kaynaklanacak açığı Arap ve Türk turistlerle kapatabiliriz."

Rusya'da mart ayında gerçekleştirilecek turizm fuarına yaşanan sıkıntılar dolayısıyla katılmak istemediklerini vurgulayan Baysal, henüz "Gelmeyin" şeklinde bir bildirim de almadıklarını aktardı.

Baysal, gelecek turizm sezonunun sıkıntılı geçmesinin beklendiğini ifade ederek, "Turistik tesislerimiz fiyat düşürerek değil, kalitelerini arttırarak rekabet içerisinde olmalı. Öteki türlüsü hepimize zarar verir" değerlendirmesinde bulundu. 

MTO Başkan Yardımcısı Mutlu Ayhan da engelli turistlerin genelde gruplar halinde tatile çıktıklarına işaret ederek, Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajanslarının fonlarından yararlanılarak projeler geliştirilebileceğini vurguladı. 

Son dönemde destinasyonların tanıtımında sosyal medyanın ön plana çıktığını anlatan Ayhan, "Bazı Avrupa ülkeleri büyük bütçelerle sosyal medya projeleri hazırlıyor. Marmaris olarak 'online tanıtım' için GEKA'nın desteğiyle proje hazırlamak istiyoruz" diye konuştu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.