Muğla

Kürek Milli Takımı aday kadrosu, Muğla'da kampa girdi

16:21 08 Aralık 2015
Kürek Milli Takımı aday kadrosu, Muğla'da kampa girdi

 Kürek Milli Takımı aday kadrosu, Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde kampa girdi.

Türkiye Kürek Federasyonu faaliyet programında yer alan ve Köyceğiz Gölü'nde gerçekleştirilen kampa, 12 sporcu katıldı.

Kürek Milli Takımı Başantrenörü Nebojsa İliç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Köyceğiz Gölü'nde geçen yıllarda yapılan kış çalışmaları sonucunda 3 madalya kazandıklarını söyledi.

Köyceğiz'in kış mevsiminde antrenman yapmak için bulunmaz bir yer olduğunu belirten İliç, "Onun için burayı çok beğeniyoruz. Hedefimiz öncelikle olimpiyatlara hazırlanmak. Mayısta olimpiyat seçmelerine gideceğiz. Buradaki çalışmalarımızın ilk hedefi, İsviçre'deki olimpiyat oyunları için kota verecek yarışlara hazırlanmak" diye konuştu.

 

- Milli Takım Antrenörü Oktar 

 

Milli Takım Antrenörü Yusuf Oktar ise 27 Aralık'a kadar devam edecek kampa, 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda madalya kazanan sporcuların katıldığını ifade etti.  

Ekibin, Başantrenör İliç nezaretinde çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Oktar, "İki tek dümencisiz büyük erkeklerde olimpiyat hedefliyoruz. Mayısta İsviçre'nin Luzern şehrinde yapılacak seçme yarışlarıyla olimpiyatlara gitmeyi umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Milli sporcu Onat Kazaklı ise Köyceğiz'in kürek çekmek için çok uygun şartlara sahip olduğunu dile getirdi.

İstanbul’da havanın soğuk olmasına rağmen Köyceğiz'de çok güzel bir havanın bulunduğunu vurgulayan Kazaklı, "Sırbistan takımı bile kış kampı için buraya geliyor. Burada iyi hazırlık yapacağımıza inanıyorum. Hedefimiz 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için vize almak" diye konuştu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.