Muğla

Marmaris Belediye Başkanı Acar:

11:45 09 Aralık 2015
Marmaris Belediye Başkanı Acar:

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, "Bodrum, Fethiye, Marmaris'in içinde bulunduğu Muğla Turizm Konseyi ile beraber bütün kurum ve kuruluşların iyi niyetli katılımlarıyla yoğun bir çalışma yürütüyoruz" dedi.

Acar, belediye meclisinin aralık ayı olağan meclis toplantısının ardından 2016 turizm sezonuyla ilgili beklentiler konusunda açıklamalarda bulundu. 

Turizm sektöründe, 2016 yılı için sıkıntılı bir sezon beklendiğini belirten Acar, Muğla bölgesinde bu sıkıntıları aşmak için kamu ve sektör kurumları olarak çaba içerisinde olduklarını söyledi.

Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının vurulmasının ardından Rusya'nın uyguladığı yaptırımlardan en fazla Antalya bölgesinin etkileneceğini ifade eden Acar, "Antalya'ya gelen turistler arasında Ruslar önemli bir yer tutuyor. Yaşananlar nedeniyle Rusların gelmemesi durumunda Antalya diğer pazarlara yönelecek. Bu da özellikle Marmaris, Fethiye, Bodrum ve Çeşme gibi destinasyonlarda önemli olumsuzluklara neden olacaktır" dedi. 

Bu nedenle 2016 turizm sezonu öncesi yurt dışı ve yurt içi fuarlarının kendileri için çok daha önemli hale geldiğini vurgulayan Acar, İngiltere başta olmak üzere orta Avrupa ve İskandinav ülkeleri ile Ukrayna gibi pazarlarda Marmaris olarak daha fazla yer almaya çalışacaklarını kaydetti. 

-Yerli turiste ağırlık verilecek

Bölgeyi etkileyecek sıkıntıların büyümemesi için daha fazla çaba göstermeleri gerektiğine değinen Acar, sözlerine şöyle devam etti:

"Bodrum, Fethiye, Marmaris'in içinde bulunduğu Muğla Turizm Konseyi ile beraber bütün kurum ve kuruluşların iyi niyetli katılımlarıyla yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Yurt dışındaki tanıtım atağımız dışında bu yıl yerli turizmi canlandırmak amacıyla İzmir, İstanbul'un yanı sıra Denizli de bizim için ayrıca önem taşıyor. İzmir ve İstanbul'daki turizm fuarlarının yanında Denizli'deki iş adamı ve sanayicileri Marmaris'e çekmek için bu ilde Muğla Valiliğimizin de katılımıyla yemekli bir tanıtım toplantısı yapacağız. 2016 yılında Marmaris'in krizden en az etkilenmesi için elimizden geleni yapacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.