Muğla

İkinci Göcek tüneli, 2016'da trafiğe açılacak

15:28 09 Aralık 2015
İkinci Göcek tüneli, 2016'da trafiğe açılacak

Aydınlatma, havalandırma ve elektronik işlerinde son aşamaya gelinen Göcek tünelinin ikizi, 2016 yılının ilk günlerinde trafiğe açılacak

Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok, Fethiye'de yapımı devam eden ikinci Göcek Tüneli'nin 2016'da trafiğe açılacağını bildirdi.

Altıok, aydınlatma, havalandırma ve elektronik işlerinde son aşamaya gelinen tünelde incelemelerde bulundu. 

İlki, 2006 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde açılan ve 3 bin 800 metrelik dar ve virajlı yolu 970 metreye düşüren tünelin ikizinin yapımına 2013 Ağustos ayında başlandı.

Yap-işlet-devret modeli ile yapılması nedeniyle geliş ve gidişte ücret alınan ilk tünelin yanına, devlet imkanlarıyla yapılan ikizinden ücret alınıp alınmayacağı yapılacak sözleşme revizyonunun ardından belli olacak. 8 metre yüksekliği, 5 metre genişliğiyle Dalaman-Fethiye karayolunu geliş ve gidiş olarak iki şeritli hale getirecek tünelin Fethiye kısmında da duble yol çalışması yapıldı.

Altıok, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2006 yılında tek tüp olarak yapılan tünelin bugüne kadar tek şeritten hizmet verdiğini hatırlattı.

2013 yılında çalışmalarına başlanan Göcek tünelinin ikinci tüpünün karayolları tarafından yapıldığını kaydeden Altıok, tünelin inşaat işlerinin tamamlandığını, aydınlatma, havalandırma ve elektronik işlerinin tamamlanmasında son aşamaya gelindiğini vurguladı.

Enerji temini gibi konulardan dolayı sürecin biraz uzadığına değinen Altıok, "Bu işlerde bitmek üzere. İkinci tünelin bakım işlerini daha önceki Göcek Tünelinin bakımını yapan firma tarafından yapılması ile ilgili genel müdürlüğümüz ile bakanlığımız nezdinde bir sözleşme revizyonu yapılması için görüşmeler sürüyor. Göcek tünelinin ikincisini 2016 yılının ilk günlerinde trafiğe açacağız” dedi.

 - "Sürücülere ciddi bir kolaylık sağlayacak"

Altıok, ikinci tünelin trafiği daha güvenli hale getireceğini ve sürücülere ciddi bir kolaylık sağlayacağını dile getirdi.

Turizm bölgesinde karayollarındaki bakımın daha çok yapılması gerektiğine dikkati çeken Altıok, "Burası turizm bölgesi. Dolayısıyla yollarda çok ciddi çalışmalarımız var. Özellikle Akdeniz’in batı kesimi yol bakımı konusunda biraz geri kalmış. Bunlar önümüzdeki dönemde tamamlanacak” diye konuştu.

Altıok, yeni tünelin trafiğe açılmasından sonra mevcut tunelinde bakıma alınacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.