Muğla

Muğla'da Aşıklar Gecesi düzenlendi

23:36 09 Aralık 2015
Muğla'da Aşıklar Gecesi düzenlendi

Gecede atışmalarıyla vatandaşlara seslenen aşıklar, uzun süre alkışlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından Aşıklar Gecesi düzenlendi.

Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen gecede sazlı sözlü halk geleneğinin temsilcileri aşıklar, atışmalarıyla vatandaşlardan alkış aldı.

ÇTLE Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Abbas Çınar, Aşıklık Geleneği hakkında katılanlara bilgi vererek, geleneğin günümüzde de önemini sürdürdüğünü anlattı. 

Sözün gücünün ve büyüsünün günümüzde Birleşmiş Milletler tarafından anlaşıldığını belirten Çınar, "Artık somut olmayan mirasın korunması konusunda pek çok çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmalar arasında aşıklık geleneğinin en belirgin özelliğini taşıyan destanlar en başta rol alıyor" dedi.

Çınar, daha önce Dede Korkut'un, Korkut Ata Kitabı'nın dünya kültürünün bir mirası olarak korunmaya alındığını hatırlatarak, "Geçtiğimiz günlerde de Köroğlu Destanı buna dahil edildi. Bundan dolayı kıvanç duyuyoruz" diye konuştu.

''Aşıklar Gecesi''nde halk ozanları Aşık Mürsel Sinan ile Aşık Temel Turabi atıştı. Aşıkların izleyicilerin isteği üzerine seslendirdiği "Rusya" atışması ise uzun süre alkışlandı.

Aşıklar, atışmayla salonu dolduran öğrencilere geleceğin gençleri olmaları ve çok çalışmaları konusunda seslendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.