Muğla

2. Uluslararası Öğrenci Buluşması

14:27 15 Aralık 2015
2. Uluslararası Öğrenci Buluşması

Muğla'da düzenlenen programda, MSKÜ'de öğrenim gören yabancı öğrenciler kültürlerini tanıttı

Muğla'da düzenlenen "2. Uluslararası Öğrenci Buluşması"nda, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde (MSKÜ) öğrenim gören 20 ülkeden yaklaşık 200 öğrenci ülkelerinin kültürlerini tanıttı.

MSKÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, yabancı uyruklu öğrencilerin kültürlerini tanıttıkları stantlar açıldı. Ülkelerinin yöresel kıyafetlerini giyen öğrenciler, ülkelerine özgü yiyecekleri ve kültürel materyalleri de sergiledi.

Programda, Irak, Gana, Suriye, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan ve Sudanlı öğrenciler halk oyunları gösterisi sundu.

MSKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mansur Harmandar, programın açılışında yaptığı konuşmada, üniversitede 60 ülkeden 750 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Harmandar, uluslararasılaşma faaliyetlerinin bir ayağı olarak 2011 yılından itibaren üniversiteye yabancı öğrenci kabul etmeye başladıklarını ifade etti.

Üniversitede eğitim gören yabancı öğrencilerin kente uyum sağladıklarına da işaret eden Mansur Harmandar, "Bugün çok güzel sonuca ulaştık. 60'ın üzerinde farklı ülkeden 750 öğrencimiz var. 2'nci defa uluslararası öğrenci buluşması yapıyoruz. Öğrencilerimiz bu buluşmada her farklı ülkeden, farklı renklerden, farklı öğrencilerle bir araya geliyorlar ve tanışıyorlar. Kendi ülkelerini tanıtan etkinlikler yapıyorlar" dedi.

Programa katılan Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir ve diğer bölümlerden gelen üniversite öğrencileri ile öğretim üyeleri, stantları gezerek kültürler hakkında bilgi aldı.

Programda, Suriyeli öğrencilerin ülkelerine özgü oyunları sergilenmesinin ardından Suriye'de yaşanan savaşa dikkati çekmek amacıyla atılan bombaların arasında hayatını kaybeden çocukları da canlandırdılar.

Filistinli öğrenciler ise ülkelerinde hayatlarını kaybeden çocukları anmak amacıyla yanan mumlar ile kalp oluşturarak, hayatını kaybeden çocukların fotoğraflarını ziyaretçilere gösterdiler.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.