Muğla

Köyceğiz'de yanan ormanlar yeniden yeşerecek

18:03 17 Aralık 2015
Köyceğiz'de yanan ormanlar yeniden yeşerecek

Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki Balıklı mevkisinde 4 ay önce çıkan yangında tahrip olan 70 hektarlık ormanlık alanın bir bölümüne Kızılyaka İlk ve Ortaokulu öğrencileri tarafından fidan dikildi

Köyceğiz ilçesinde yangında tahrip olan ormanlık alana öğrenciler tarafından 3 bin fidan dikildi.

Kızılyaka İlk ve Ortaokulu öğrencileri, Balıklı mevkisinde 4 ay önce çıkan yangında tahrip olan 70 hektarlık ormanlık alanın bir bölümünde 3 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Ramazan Uslu ve TEMA Vakfı temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte öğrenciler, orman işletme personeli ile karayoluna yakın bölgelere yangına dayanıklı fidanları dikti.

Orman İşletme Müdürü Uslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangında zarar gören alana 100 bin fidan dikmeyi hedeflediklerini söyledi. Fidan diktikleri alanda insanların gafleti sonucu orman yangını çıktığını hatırlatan Uslu, "Çok rüzgarlı ve sıcak bir havada meydana gelen yangını 70 hektarda kontrol altına alabilmiştik. Yanan alanda yaklaşık bir aydır fidan dikim işlemlerimiz devam ediyor. Her fırsatta yeni fidanları toprakla buluşturarak tahrip olan alanın ilerleyen yıllarda eski halini almasına vesile olacağız" dedi.

Uslu, okul yönetiminden gelen fidan dikimi talebini mutlulukla karşıladıklarını, bu vesileyle öğrencilerde çevre bilinci oluşturup, nasıl fidan dikilmesi gerektiğini öğrettiklerini dile getirdi.

Kızılyaka İlk ve Ortaokulu Müdürü Ayşegül Kıvrak ise eğitim ve öğretimi geliştirmek adına çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini vurguladı. Çevre projelerinde, çocuklara doğayı ve ağacı sevdirerek ağaçlandırmaya yönelik çalışmalara önem verdiklerine dikkati çeken Uslu, "Bu tür etkinlikler hem öğrenciler de çevre bilincinin oluşmasına vesile oluyor hem de yaşadığımız çevreye katkı sunuyor" diye konuştu.

TEMA Vakfı Köyceğiz Temsilcisi Kadriye Çakmak, eğitim sürecinde çocuklara ağaçları sevmeyi ve doğayı korumayı öğrettiklerini ifade etti. Fidan dikimi yaparak doğayı korumayı çocuklara uygulamalı gösterdiklerine işaret eden Çakmak, çocukların büyüdüğü zamanda doğayı koruyan, ağacı seven bireyler olmaları temennisinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.