Muğla

Muğla'da huzur toplantısı

16:10 18 Aralık 2015
Muğla'da huzur toplantısı

Muğla Emniyet Müdürlüğünce "Huzur Toplantısı" düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki toplantıda konuşan Vali Amir Çiçek, Muğla'da huzur, güvenlik, asayiş konusunda problem yaşanmadığını söyledi.

Ekiplerin sorumluluk sahalarında titizlikle çalışma yürütüldüğünü belirten Çiçek, "Bugüne kadar yapılan suç istatistiklerine baktığımızda azalma var ve bu sevindirici. Yani iletişimin ve teknolojinin çok iyi olduğu bir ilde, insan hareketi yoğun olmasına rağmen, mala karşı işlenen suçlarda yüzde 20 oranında düşüş olması bizi mutlu etti. Biz isteriz ki yüzde 100 azalsın, ama insan hareketinin olduğu bir alanda bu mümkün değil" dedi.

Vali Çiçek, Muğla ve ilçelerindeki düzensiz göç olayları ile denizde sahil güvenlik, karada polis ve jandarma ekiplerinin son aylarda çok önemli çalışma yürüttüklerini söyledi.

Yürütülen çalışmalar neticesinde bölgeye gelen sığınmacı ve kaçakların denize ulaşmadan yakalandıklarını ifade eden Çiçek, bu kişilerin otobüslerle bölge dışındaki kamplara da sevkinin yapıldığını dile getirdi.

Çiçek, özellikle ilçelerde faaliyet gösteren taşımacıların kaçakların taşıma olayına yardımcı olmamalarını isteyerek, vatandaşların bu tür durumlarda ekiplere bilgi vermesini istedi.

Ekiplerin yaptığı çalışma sonucunda bir çok kişinini hayatı kurtarılırken, çok sayıda organizatörün de tutuklandığını kaydeden Çiçek, şunları söyledi:

"Muğla'yı bir geçit gibi kullanma anlayışı ile getirilip, yönlendirilip başka bir ülkeye aktarma zihniyeti ile gelenler veya getirilenler var. Bunlarla ilgili polis, sahil güvenlik ve jandarma ekiplerimiz kıyılarımızda ve ormanlarda bütün imkanları ile seferber oldular. Bu arada kaçak geçişlere aracılık eden taksici, otobüs firması, otelci ve onlara imkan sağlayanlar ile ilgili kanunların verdiği yetkiye dayanarak mücadele ediliyor. Daha 15 gün önceye kadar 17 bin kişinin denizlerimizden hayatı kurtarıldı. Bunun dışında daha birkaç gün önce Bodrum'dan Fethiye'ye kadar kıyılarda bekleyen ve kaçmak için hazırlık yapan insanlar ikna edildi. Biz bu insanları burada tutamayız. Burada tutmamız durumunda Muğla'nın nüfusu ikiye katlanır. Bu kişileri yakalayıp kamplara gönderiyoruz."

Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ise suçlarla mücadelede yalnızca polisiye çalışmaların yeterli olmadığını, bu konuda vatandaşların da desteğine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Temel ilkelerinin suçla mücadelenin her aşamasında vatandaş katılımının sağlanması olduğuna işaret eden Çetinkaya, "Muğla Emniyet Müdürlüğü olarak insan odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde toplumun güvenlik hizmetlerine ilişkin beklenti, ihtiyaç ve taleplerini dikkate alan, bireysel özgürlük alanlarını daraltmayacak ve aynı zamanda da kamu düzenini sağlayacak etkili, çağdaş ve bilimsel yeni yöntemlerle daha huzurlu bir kent Muğla modelini oluşturmayı hedeflemekteyiz" diye konuştu.

Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Çoban, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Emniyet Müdürlüğü'nde görevli şube müdürleri ile il merkezindeki mahalle muhtarları ile kurum temsilcileri de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.