Muğla

Bodrum'da savcılar, cübbelerini engelli çocuklara giydirdi

13:54 22 Aralık 2015
Bodrum'da savcılar, cübbelerini engelli çocuklara giydirdi

Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman ve Cumhuriyet Savcısı Gökalp Poyraz, Sağlık Vakfı Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti

Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman ve Cumhuriyet Savcısı Gökalp Poyraz, Sağlık Vakfı Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek, engelli bireylere savcı cübbesi giydirdi.

Turgutreis Mahallesi'nde bulunan merkezi ziyaret eden Duman ve Poyraz, merkez hakkında yetkililerden bilgi aldı. Birimleri gezen Başsavcı Duman, engelli çocuklarla yakından ilgilendi. 

Rehabilitasyon merkezinde görevli eğitmenlerle de görüşen Duman, yetkililere engelli çocuklara yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti. 

Cumhuriyet Başsavcısı Barış Duman ve Cumhuriyet Savcısı Gökalp Poyraz, yanlarında getirdikleri cübbeleri de çocuklara giydirerek hatıra fotoğrafı çektirdi. Duman, bazı çocuklara forma sözü de verdi.

Duman, yaptığı açıklamada, hakim ve savcıların toplumdan soyut, toplumun değer ve sorunlarına uzak insanlar olamadığını, tersine toplumun esenliği için çalışan meslek mensupları olduğunu kaydetti. 

Sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini ifade eden Duman, "Türkiye'de birkaç büyük adliye dışında bulunmayan bebek bakım odasını bu ay içinde Bodrum Adliyesinde faaliyete geçirdik. Geçen hafta ise arabuluculuk merkezini açtık" dedi. 

İstatistiklere göre dünya nüfusunun yüzde 15'ini, Türkiye nüfusunun da yüzde 12'sini oluşturan engelli bireyleri ziyaret ettiklerinin altını çizen Duman, şunları kaydetti:

"Engelli çocuklarımızı ziyaret ederek onların yanlarında olduğumuzu göstermek istedik. Sevgi ve moral değerin engel tanımayacağına inanıyoruz. Engelli çocuklarımızın eğitimine katkı sunan herkesin emeğine sağlık. Biz de cübbemizi getirdik. Çocuklarımız giydi, fotoğraf çektirdi. Umarım onlar için de güzel bir anı olarak hafızalarında yer bulur."

Duman ayrıca, yeni yılda adliyede görevli bir çok hakim ve savcının da engelli çocuklara moral vermek amacıyla bir araya geleceklerine vurgu yaparak, "Onların ve ailelerin mutluluğu hepimizin mutluluğu" açıklamasında bulundu.  

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.