Muğla

UMKE Rallisi'nde hayat kurtarmak için yarışıyorlar

16:07 22 Aralık 2015
UMKE Rallisi'nde hayat kurtarmak için yarışıyorlar

 Ege İlleri Hüseyin Çakmak Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Rallisi, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki zorlu etaplarda sürüyor.

Sağlık Bakanlığının onayı ile Muğla Sağlık Müdürlüğünce Marmaris'in İçmeler Mahallesi'nde düzenlenen rallinin ikinci gününde, il ekipleri, trafik kazası, triaj, oryantiring, boğulma, tekne ve enkaz vakası ile çamura gömülen zorlu araç parkurlarında yarıştı. Ekipler, verilen sürede hayat kurtarmak için kıyasıya mücadele etti.

İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, ralliyi 10 yıl Muğla Sağlık Müdürlüğünde görev yapan ve genç yaşta hayatını kaybeden Hüseyin Çakmak'ın anısına düzenlediklerini söyledi.

UMKE'nin 7 bin personeliyle Avrupa'nın en büyük medikal sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Tekin, "UMKE, afetlerde, kazalarda ilk müdahaleyi yapma, vatandaşlarımızın sağ kurtulmasına çalışma ve sağ kurtulan vatandaşlarımızın da sakatlık durumlarını önleme açısından çok önemli. Biz, ekiplerimizi yılda iki kez tatbikat eğitiminden geçiriyoruz" dedi.

Ekipleri, afetler ve kazalara karşı hazır tutmaya çalıştıklarını anlatan Tekin, ralliye 7 ilden 139 UMKE personelinin 36 araçla katıldığını bildirdi.

Ralli, yarın düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.