Muğla

Vali Çiçek, Marmaris'te incelemelerde bulundu

16:16 23 Aralık 2015
Vali Çiçek, Marmaris'te incelemelerde bulundu

Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris ilçesinde incelemelerde bulundu.

Marmaris'in Taşlıca, Söğüt, Bozburun, Selimiye ve Orhaniye mahallelerinde vatandaşların sorunlarını dinleyen Çiçek, sorunların en kısa sürede giderilmesi için gereken çalışmaların yapılacağını kaydetti.

Taşlıca Mahallesi'ni ziyaretinde Çiçek'e vatandaşlar su ve mülkiyet sorunlarını aktardı. Taşlıca göletine giderek burada yerinde incelemelerde bulunan Vali Çiçek, gölet ve bölgenin doğal dokusu hakkında Büyükşehir Belediyesi Su Kanal İşletmesi 4. Bölge Şube Müdürü Mustafa Car'dan bilgi aldı.

Çiçek, devletin bölgeye su bulmak amacıyla 1966 yılından beri çaba sarf ettiğini ancak bölgenin doğal yapısı nedeniyle bir türlü sorunun çözüme kavuşamadığını, gerekirse Marmaris barajından su taşınabileceğini belirtti.

Devletin vatandaşların su sıkıntısı çekmemesi için gölet projesini hayata geçirmeye çalıştığına dikkati çeken Vali Çiçek, şöyle konuştu:

"Göletin daha sonra su tutmaması nedeniyle zeminine mebran malzeme kullanılarak çözüm aranmış. Ancak yağışın az olması yüzünden yeniden su sıkıntısının meydana geldiğini görüyoruz. Şimdi devlet olarak vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermemiz gerekiyor. Sondaj çalışmalarını hiç yapılmamış yerlerde yapmalıyız. Bu görev şuanda Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü'nde. Biz de bu çalışmaları yakından takip edeceğiz. Vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için takip edeceğiz.”

Vali Çiçek, mahalledeki incelemelerden sonra köy kahvehanesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Mahalle sakinleri, öğrenciler için ulaşımın sıkıntılı olduğunu ve çok maliyetli olduğunu dile getirdiler. Bu konuyla ilgili Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel de gerekli araştırmalar yapılarak ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının ücretini devletin karşılayacağını söyledi.

Vatandaşlar bölgenin birinci derece sit alanı olması nedeniyle ev yapamadıklarını ve ecrimisil bedeli olarak kullandıkları arazilere kira ödediklerini belirttiler. 

 Amir Çiçek Taşlıca Mahallesi’nin ardından Söğüt Mahallesini ziyaret etti.

 Söğüt'te, Vacide Tugay İlkokulunu ziyaret eden Çiçek, öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Öğrencilerle tek tek tokalaşan Vali Çiçek, bir süre sohbet etti.

 Öğrenciler ve mahalle sakinlerinin sıkıntılarını dinleyen Vali Çiçek, "Bizler devletin çeşitli kademelerinde çalışanlar olarak amacımız milletimize hizmet etmektir. Bunun için vatandaşımıza hizmet etmeliyiz ki vatandaşımız aldığımız maaşımızı helal etsin. Bu bölgede yaşayan vatandaşımızın hepsi vatanını, milletini ve devletini seven insanlar" dedi.

Kıyı bölgelerinin özel çevre koruma bölgesine girdiğini ve korunması gerektiğine dikkati çeken Vali Çiçek, "Bölgede gördüğümüz en büyük sıkıntılardan biri imar eksikliği. Bu nedenle haksızlıklara uğruyorsunuz. Bu konuyla ilgili bütünleşik imar planı yasası bakanlığımızda. Bu sorun her mahallemizde var. Bakanlığımız bu sorunu çözmeye çalışıyor" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.