Muğla

Sağlıkçılardan kafe önünde "aile içi şiddet" tatbikatı

18:43 24 Aralık 2015
Sağlıkçılardan kafe önünde "aile içi şiddet" tatbikatı

Fethiye ilçesinde acil sağlık hizmeti sunan sağlıkçılar tarafından "aile içi şiddet" konulu tatbikat gerçekleştirildi.

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği İl Başkanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile özel bir hastanenin katkılarıyla 22 Aralık Dünya Paramedikler Günü kapsamında düzenlenen tatbikatta, paramedik, ATT, 112 Acil Sağlık ekipleri ile Fethiye MELSA Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri görev aldı.

Senaryo gereği evli bir çift, 2. Etap Sahil Bandı'nda, yaya trafiğinin yoğun olduğu bir kafenin önünde tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu karısını darp eden kişi, olay yerinden uzaklaştı.

Kadın, kafedeki bir masanın üzerinden aldığı bıçakla kocasını karnından yaraladı. Çevredeki vatandaşların durumu sağlık ekiplerine bildirmesi üzerine olay yerine ilk olarak ilçede görev yapan motorize 112 Acil Servis ekibi sevk edildi.

Kısa sürede olay yerine ulaşan ekip, bıçakla yaralanan kişi ile darp edilen eşine ilk müdahalesini yaptı. Bu sırada olay yerinden geçen bazı vatandaşlar tatbikatı gerçek sandı.

Tatbikat, yaralıların olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırılmasının ardından sona erdi.

Oradan geçmekte olan vatandaşlar tatbikatı şaşkın bakışlarla izlerken bazıları ise tatbikatı önce gerçek sandı, sonra çevredekilere sorarak gerçeği öğrendi.

Muğla Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Eriş Başaran Akça, gazetecilere yaptığı açılamada, Muğla 112 olarak, 38 istasyon, yaklaşık 280 ATT ve 90'dan fazla paramedik ile görev yaptıklarını söyledi.

Sağlık ekiplerinin, 7 gün 24 saat sağlık hizmeti sunmaya çalıştıklarını kaydeden Akça, "22 Aralık Dünya Paramedikler Günü etkinliği kapsamında çok güzel bir tatbikat gerçekleştirdik. Bu tatbikatta maalesef, toplumumuzun kanayan bir yarası olan aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddet konusunu ele alarak toplumsal bir farkındalık yaratmak istedik" dedi.

 - "Muğla, araç çeşitliliği en fazla olan il"

Akça, bu tür tatbikatlarda 112 ekiplerinin başarılı çalışmalarını da kamuoyuyla paylaştıklarını dile getirdi. Muğla 112'nin araç çeşitliliği en fazla olan il olduğuna değinen Akça, kentte 112 ambulansının dışında, 4 motorize, zodyak bot ve scooter'larla hizmet verdiklerini ifade etti.

Tatbikat ile sadece kadına yönelik şiddetin değil, sağlık personeline yönelik şiddetin de önüne geçmek istediklerine işaret eden Akça, "Bu, aynı zamanda Sağlık Bakanlığının bir politikası. Burada buna bir parça vurgu yapmak istedik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2016 yılının özellikle sağlık personeli arkadaşlarım ve bütün kadınlarımız için şiddetsiz geçen bir yıl olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak da tatbikatın Fethiye'de düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.