Muğla

"Satın Alma, Gastronomi ve Teknik Sektör Buluşması"

20:06 26 Aralık 2015
"Satın Alma, Gastronomi ve Teknik Sektör Buluşması"

Sanatçı Ediz Hun'un da katıldığı programda, "Doğa İçin Bir İz Bırak", "Küresel İklim Değişikliği ve Geleceğimiz" konulu söyleşi gerçekleştirildi

Bodrum'da, "3. Satın Alma, Gastronomi ve Teknik Sektör Buluşması" düzenlendi. 

Merkezi Antalya'da bulunan Otel Satın Alma Müdürleri ve Eğitimi Derneği (OSMED), Bodrum'da sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

Konaklama tesislerinde görev alan satın alma yöneticilerinin turizm sektöründeki etkinliğini yükseltmek, satın alma yöneticilerinin ulusal ve uluslararası arenada alması gereken eğitimlerini planlamak ve gerçekleştirmek, sektörde hizmet kalitesini arttırmak, satın alma kriterlerini maksimum kılmak adına etkin rol oynamak amacıyla kurulan OSMED, sezonun son toplantısını Bodrum'da gerçekleştirdi.

Bodrum'daki bir otelde düzenlenen sektör buluşmasına çok sayıda firma ile Ege Bölgesindeki çok sayıda otelin yetkilileri katıldı.

OSMED Başkanı Murat Arıncı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya merkezli İstanbul, İzmir ve Bodrum'da hizmet verdiklerini söyledi.

Sektörde profesyonel anlamda kendi sorunlarını daha iyi gördüklerini anlatan Arıncı, "Turizm sektöründe birlikte hareket eden bir dernek. Marka ve kalite çok önemli. Dünyanın bir çok bölgesinden gelen misafirleri mutlu etmemiz gerekir" dedi. 

Ediz Hun'un da toplantıda yer aldığını anlatan Arıcı, Hun'un çevre ve doğal değerlerin korunması anlamında kendilerine büyük destek olduğunu ifade etti. 

"Doğa İçin Bir İz Bırak", "Küresel İklim Değişikliği ve Geleceğimiz" konulu söyleşiye katılan sinema sanatçısı Hun, burada sektör temsilcilerinin sorunlarını yanıtladı. 

- Ediz Hun

Çevre konusundaki hassasiyetin her geçen gün arttığına işaret eden Hun, "Doğal değerlerin korunmasına yönelik çalışmalarla ilgili görüştük. Birlikte irdeledik. Çevre korunuyor ve korunmak zorunda. Yoksa yaşam tehlikeye girebilir" dedi.

Yeşil alanların korunması gerektiğini düşündüğünü aktaran Hun, şunları söyledi:

"Türkiye'de  yeşil alanlar yeterince mevcut. Mevcut olanları koruyup gelecek nesillere aktarma çabası içinde olmamız lazım. Bir futbol sahası kadar yeşil çim yılda 62 ton oksijen üretiyor. Anadolu'muzun uçsuz bucaksız otlakları, meraları oksijen üretiminde çok önemli. Onları koruyup yeni nesillere aktarma çabası içinde olunması lazım."

Toplantıda ayrıca, "Enerji, Gastronomide Yenilikler", "Turizmde İnovasyon", "Mesleki Eğitim" konuları görüşüldü. Turizm personeli sertifika programı eğitimine katılan satın alma müdürlerine başarı belgeleri Ediz Hun tarafından verildi. 

Toplantının ardından Hun ve beraberindekiler günün anısına toplantının düzenlendiği otelin bahçesine selvi fidanı dikti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.