Muğla

Minik yüreklerden doğudaki polis ve askerlere mektup

13:16 30 Aralık 2015
Minik yüreklerden doğudaki polis ve askerlere mektup

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ilkokul öğrencileri, doğuda görev yapan polis ve askerler için duygularını tebrik kartı ve mektuplara aktardı

Marmaris ilçesinde ilkokul öğrencileri, "Asker ve Polis Ağabeylerimizi Unutmadık Projesi" kapsamında doğuda görev yapan polis ve askerlere yeni yıl tebrik kartı ve mektup gönderdi.  

İlkokul Müdürü Sema Demir Hüner, sınıf öğretmeni ve proje sorumlusu Nuriye Yılmaz, sınıf öğretmeni Nagehan Çalışkan ve projeye katılan öğrenciler, tebrik kartı ve mektupları Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya'ya teslim etti.

Minik öğrencilerin kaleme aldıkları mektup ve tebrik kartlarını okuduğu ziyarette duygulu anlar yaşandı.

Küçük öğrencilerin satırlarından etkilenen Sarıkaya, çocukların doğuda görev yapan polis ve askerleri düşünerek hazırladıkları mektupların "paha biçilemez" olduğunu söyledi.

Projenin önemini vurgulayan Sarıkaya, şöyle konuştu:

"Çocuklarımız çok güzel bir işe imza atmışlar. Biz burada bu kadar duygu dolu anlar yaşıyorsak doğuda görev yapan polislerimizin ne kadar mutlu olacağını tarif etmek mümkün değil. Bu mektuplar onların içini ısıtacak, onlara bir ilaç, bir doping olacaktır. Ayrıca çocuklarımız bu mektuplarla ülkemizin geleceği olduklarını göstermiş oldular. Çok değerli bu mektupları sahiplerine ulaştırmak birinci görevimiz."

-"Değerler eğitimi" dersinin konusu

 Sınıf öğretmeni ve proje sorumlusu Yılmaz ise "Değerler eğitimi" dersinin önemine dikkati çekerek mektup ve yeni yıl mesajları içeren tebrik kartları hazırlanması projesinin bu derste ortaya çıktığını kaydetti.

Söz konusu derste sevgi, saygı, hoşgörü ve empati gibi kavramları işlediklerini anlatan Yılmaz, şunları söyledi:

"İşlediğimiz konuları öğrencilerimizin hayata geçirip geçirmediklerine bakıyoruz. Yılbaşında bizler eğleniyoruz, yeni yılı havai fişeklerle karşılıyoruz, özellikle doğudaki asker ve polislerimiz neler yapıyor diye düşündük, empati kurmaya çalıştık. 'Onlar yeni yılı kutlama yaparak karşılıyorlar mı? Çocukları ile birlikte sıcak bir ortamda yeni yıl akşamı geçirebiliyorlar mı' diye çocuklarımıza sorduk. Çocuklarımız empati kurduktan sonra 'Hayır' dediler. 'Bir yeni yıl tebriği, yeni yıl kartı yazabilir miyiz' diye yola çıktık. Sonra çocuklarımız mektup da yazmak istediler. Bizler de polis ve askerlerimizin mutlu olacağı düşüncesiyle çocuklarımızın hazırladıkları ve süsledikleri yeni yıl kartları ve mektupları Marmaris Emniyet Müdürümüze doğuya, polislerimize ve askerlerimize gönderilmek üzere teslim ettik."

Okul Müdürü Sema Demir Hüner de öğrencilerinin mektup yazarak doğudaki polis ve askerleri düşünmesinden duydukları gurur ve mutluluğu dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.