Muğla

Muğla'da büyükşehir otobüslerine tepki

13:08 08 Ocak 2016
Muğla'da büyükşehir otobüslerine tepki

Ortaca'da, ilçeden Muğla seferleri yapan büyükşehir otobüslerine, 23 No'lu Ortaca Minibüs Kooperatifi üyeleri tepki gösterdi.

Ortaca Otogarı'nda toplanan üyeler, Muğla'ya giden büyükşehir araçlarını alkışlayarak protesto etti.

23 No'lu Ortaca Minibüs Kooperatifi Başkanı Ali Çeler, gazetecilere yaptığı açıklamada, yılardır Ortaca'nın mahallelerine, Muğla'ya ve farklı ilçelere taşımacılık hizmeti verdiklerini söyledi.

Canla, başla, alınteriyle çalışarak bugünlere geldiklerini, dürüstlükten şaşmadan yıllarca çabaladıklarını ve ulaşım hizmeti verdiklerini anlatan Çeler, "Bugün ise haksız yere ekmeğimizle oynandığını görmekteyiz. Hayatımızı adadığımız mesleğimize yapılan saldırıda kendimizi savundukça suçlu ilan edildiğimizi görmekteyiz. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı meclis kararıyla ilimizde toplu taşımacılık yapan tüm araçlar belediye aracına dönüştürülmek isteniyor" dedi.

Çeler, yaklaşık bir yıldır yürütülen ve Özel Toplu Taşıma Aracına Dönüşüm projesiyle araçlarımız belediye aracına, kendilerinin de belediye çalışanına dönüştürülmek istendiğini iddia etti.

Muğla'da emeğine ve ekmeğine sahip çıkan birçok kooperatif gibi bu dönüşümü kabul etmediklerini ifade eden Çeler, "Belediyenin hatalı uygulamalardan dönerek bizlere sahip çıkmasını temenni ediyoruz. İlçemizde ve ilimizde baskı, tehdit altında kalmadan esnaflık faaliyetimizi sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Muğla'ya koyduğu otobüslere tepki gösteren Ortaca Kooperatifi eski üyesi Remzi Akkuş, Muğla'ya giden büyükşehir arabalarının 2 kişiyle gittiğini ileri sürdü.

Açıklamanın ardından, gruptakiler olaysız dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.