Muğla

Akademisyenlerin bildirisine tepkiler

13:23 14 Ocak 2016
Akademisyenlerin bildirisine tepkiler

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifinin yayımladığı bildiride imzası bulunanlara ilişkin, "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, tüm kademeleriyle vatan için mücadele eden, demokratik yönetimin meşru güç kullanma yetkisine sahip güvenlik güçlerimizin yanında, ihanet içerisinde bulunanların da şiddetle karşısında olmaya devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Harmandar, yazılı açıklamasında, vatandaşların güvenliği için terör örgütüne karşı düzenlenen operasyonları suç gibi göstermek amacıyla provokatif bildiri yayınlamanın hiçbir şekilde akademik anlayış ve fikir özgürlüğü ile bağdaştırılamayacağını bildirdi.

Terör örgütlerinin masum insanları mağdur etmesini, vatanın korunması için çaba sarfeden güvenlik mensuplarını şehit etmesini haklı göstermeye çalışan, içeride ve dışarıda işbirlikçilerine yardım ve yataklık eden kişilerin hangi statü veya meslekten olursa olsun mazur görülemeyeceğini vurgulayan Harmandar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:"Ne yazık ki üniversitemiz öğretim elemanlarından da bu menfur bildiriyi imzalayanlar olmuştur. Bu durum üniversitemiz yönetimine intikal ettiği andan itibaren olay üzerinde hassasiyetle durulmuş ve ilgililer hakkında disiplin ve ceza soruşturmaları hemen başlatılmıştır. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, tüm kademeleriyle vatan için mücadele eden, demokratik yönetimin meşru güç kullanma yetkisine sahip güvenlik güçlerimizin yanında, ihanet içerisinde bulunanların da şiddetle karşısında olmaya devam edecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.