Muğla

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisine tepkiler

17:14 16 Ocak 2016
"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisine tepkiler

Marmaris ilçesinde yaşayan Ahmet Yılmaz, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisinde imzası olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde (MSKÜ) görevli 9 akademisyen hakkında Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Marmaris Adliyesi önünde gazetecilere açıklama yapan Yılmaz, akademisyenlerin bildiriye imza atarak Türk milletine ihanet ettiğini öne sürdü.

Diyarbakır'daki olayda hayatını kaybedenler arasında bir de bebek bulunduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Ey akademisyenler, soruyorum size o bebeğin suçu, günahı neydi?" dedi.

Yılmaz, Türk vatandaşı olarak MSKÜ'deki 9 akademisyen hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, "Üniversiteleri terör yuvası haline getirenlerin hepsi adalet önünde hesap vermelidir" ifadesini kullandı.

Meselenin memleketin sorunu olduğunu ve partiyle alakası bulunmadığına dikkati çeken Yılmaz, şunları dile getirdi:

"Ancak bu tür akademisyenlerin ihanetleri hem şehit ailelerini hem de Türk milletini derinden yaralamaktadır. Eğitim yuvasında nasıl olur da bölücü, yıkıcı fikirlere yer verilir? Bunlar olaya 'Düşmanımın düşmanı dostumdur' gözüyle bakmaktadırlar. Aynı akademisyenlerin hiç şehitler için imza kampanyası başlattığını, bir bildiriye imza attığını ya da Türk bayrağını eline alıp sokağa çıktığını gördünüz mü? Hayır."

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" adıyla bin 128 akademisyenin imzaladığı bildiride, güvenlik güçlerinin terörle mücadele çalışmaları ve sokağa çıkma yasakları bahane edilerek, "kasıtlı ve planlı kıyım yapıldığı" öne sürülmüştü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.