Muğla

Polise "Aile içi şiddet ve empati eğitimi" veriliyor

13:51 27 Ocak 2016
Polise "Aile içi şiddet ve empati eğitimi" veriliyor

Muğla Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından yürütülen proje kapsamında Muğla ve ilçelerinde görev yapan polis memurlarına "Aile içi şiddet, empati, mağdurla iletişim ve kollukta aile içi şiddet uygulamaları" konulu seminer verildi.

Emniyet Müdürlüğü Gaffar Okkan Toplantı Salonu'ndaki programın açılışında konuşan Muğla Emniyet Müdür Vekili Adnan Karayel, ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi kapsamında il genelinde görev yapan personele hizmet içi eğitim semineri düzenlediklerini söyledi.

Karayel, hemen hemen her gün görsel ve yazılı basında aile içi şiddet veya kadına yönelik şiddet haberlerinin yer aldığını belirterek, "Ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi hakkındaki kanunla şiddet mağduru olan vatandaşlarımıza biz 24 saat hizmet veriyoruz. Her türlü ihbar ve şikayetleri anında değerlendiriyoruz" dedi.

Mevzuatın verdiği görev, yetki ve sorumluluklar çerçevesinde uygulanmakta olan sürecin ilgili birimler tarafından takip edildiğine işaret eden Karayel, "Bugünkü seminerde mevzuatın kolluk kuvvetlerine yüklediği uygulamalar değil, suçtan zarar görmüş, şiddet mağduru olmuş ve birimlerimize başvurmuş vatandaşlarımız ile olan diyalog, bunlarla iletişim, yaklaşım kavramları bizler için çok daha önem taşıyor" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ise bakanlığın 2011 yılında teşkilatlandığını ve teşkilatlanma neticesinde 5 genel müdürlükten birisinin Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü olduğunu ifade etti. Çalışmaların çok yönlü devam ettiğini vurgulayan Akkuzu, şöyle konuştu:"Daha önce kadın şiddete uğradığı zaman mağdur yine kadın oluyordu ve kadın evden ayrılmak zorunda kalıyordu. Ama şimdi önleyici tedbir kararları verilmekte ve şiddeti uygulayan kişi evden uzaklaştırılmakta. Bakanlığımız Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezleri ilk etapta 14 ilde pilot uygulama gerçekleştirdi. Şuan itibarıyla 40 ilde bu merkezler faaliyete geçti. Bu merkezlerde ortak bir çalışma grubu oluşturuluyor. Emniyet, Jandarma, Sağlık, Baro, Aile ve Sosyal Politikalardan ve Halk Sağlığından psikologlar ve avukatlar burada görev yapacak. Bir başka önemli konu da şiddeti uygulayan kişinin tedavisi yönüne gidiliyor."Konuşmaların ardından programa katılan emniyet mensuplarına Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından "Aile içi şiddet, empati, mağdurla iletişim ve kollukta aile içi şiddet uygulamaları" konularından sunum yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.