Muğla

Fethiye erken gelen baharı yaşıyor

14:59 15 Şubat 2016
Fethiye erken gelen baharı yaşıyor

Hava sıcaklığının 22 derece ölçüldüğü Muğla'nın Fethiye ilçesi, baharı erken karşıladı.

İlçedeki badem ağaçlarında açan çiçekler güzel görüntüler oluştururken, beyaza bürünen ağaçlar ve papatyalarla kaplanan kırlarda vatandaşlar fotoğraf çektirdi.

Deniz suyu sıcaklığının 17 derece ölçüldüğü ilçede sıcak havayı fırsat bilen bazı vatandaşlar da Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Belcekız Plajı'nda denize girdi. Vatandaşlardan bazıları kumsalda güneşlenirken bazıları da kafelerde dinlenip yürüyüş yapmayı tercih etti.

Macera tutkunları ise bin 965 metrelik Babadağ'da yamaç paraşütüyle uçuş yaparak Ölüdeniz'i kuş bakışı izleme fırsatı buldu. Sahilde güneşlenenler de paraşütlerin gökyüzündeki görsel şovunu ilgiyle izledi.

Tatil için Kanada'dan gelen İsmet Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fethiye'de bahar havasının hakim olduğunu söyledi.

Şubat ayında sıcak havayı görünce dayanamayarak denize girdiğini anlatan Doğan, "Denize alışık olduğum için güneşli havayı da fırsat bilerek kendimi denize attım. Deniz suyu da hava gibi çok sıcak. Ülkenin doğusunda soğuk hava etkili olurken burada baharı yaşıyoruz" dedi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının hafta sonuna kadar aynı seyredeceğini bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.