Muğla

Muğlalı ev hanımlarına "pilates" kursu

12:52 17 Şubat 2016
Muğlalı ev hanımlarına "pilates" kursu

Fethiye'de ev hanımlarına yönelik düzenlenen pilates kursuna katılanlar, hem sağlıklı yaşıyor hem de fazla kilolarından kurtuluyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanatı Okulu işbirliğinde hafta içi her gün 10 grupta düzenlenen kursta, 120 ev hanımı Pilates Antrenörü Merve Ataçocuğu eşliğinde 2 saat spor yapıyor.

Yaşları 20 ila 50 arasında değişen kadınlar, pilates ile hem sağlıklı yaşıyor hem de fazla kilolarından kurtuluyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, müdürlük olarak ilk kez böyle bir kurs açtıklarını söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı'nın toplumun her kesimine spor yaptırmak gibi bir misyonu olduğuna dikkati çeken Yiğit, bu doğrultuda hafta içi her gün 10 grupta düzenlenen kursta, 120 kişinin pilates yaptığını belirtti.

Yiğit, çalışan kadınların günlük yaşamlarında belli bir hareketliliğin içinde olduklarını, bu nedenle kursu ev hanımlarına spor yaptırmak amacıyla düzenlediklerini dile getirdi.

Kursa katılma konusunda herhangi bir yaş grubu belirlemediklerine işaret eden Yiğit, "Kendini iyi hisseden, spor yapmak isteyen herkesi buraya davet ettik. Haziran ayına kadar devam etmesini planladığımız kursa, özellikle ev hanımları yoğun ilgi gösterdi. Pilates antrenörümüz eşliğinde sabah sporunu yapan ev hanımları yaşamlarını sağlıklı sürdürebilecekler" dedi.

İnsanların sporu ilk olarak zayıflamak amacıyla yaptığına işaret eden Yiğit, sporun ilk aşamada sağlıklı yaşam için yapılması gerektiğini, devam edildiği sürece de zayıflamaya katkısının olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.