Muğla

Muğla'da alternatif turizm çalışmaları

16:27 01 Mart 2016
Muğla'da alternatif turizm çalışmaları

Dalyan Turizm, Kültür ve Çevre Koruma Derneği tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen bisikletli turizmin altyapısının geliştirilmesi konulu "The Eco Trails" projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Ortaca Kent Konseyi toplantı salonunda düzenlenen tanıtıma, Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur, bölgede faaliyet gösteren turistik acentelerin temsilcileri ve rehberler katıldı.

Toplantıda, Dalyan Turizm Kültür ve Çevre Koruma Derneği üyesi ve proje koordinatörü Murat Demirci tarafından Köyceğiz-Ortaca-Dalaman bölgesinde hazırlanacak yürüyüş rotaları, açılacak yeni parkurlar, levhalandırma, işaretleme ile bisiklet rotalarının belirlenmesi konularında sunum yapıldı.

Demirci, yaptığı konuşmada, projeyle bölgedeki Karya ve Likya yollarını birbirine bağlayarak doğa yürüyüşü ve bisiklet turizminin altyapısını güçlendirmek istediklerini söyledi.

Güney Ege Bölgesi'nde alternatif turizmi yaygınlaştırmak ve geliştirmek, yaz aylarına sıkışmış bölge turizm sezonunu 12 ayı kapsayacak hale getirmek istediklerini vurgulayan Demirci, "Başta endemik türler olmak üzere bölgenin doğal, ekolojik, tarihi, kültürel ve yöresel ögelerini doğa yürüyüşü ve bisiklet turizmine entegre etmek istiyoruz. Kırsal ve iç kesimlerin doğa yürüyüşü ve bisiklet turizminden pay almasını sağlanacak" dedi.

Projenin tanıtımı için turizmcilerden destek isteyen Demirci, proje hayata geçtiği zaman bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.