Muğla

Bodrum mutfağının Suzan Teyzesi

11:26 06 Mart 2016
Bodrum mutfağının Suzan Teyzesi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 56 yıldır lokantacılıkla uğraşan 76 yaşındaki Suzan Söğütçük, lezzetli yemekleriyle ilçe halkının olduğu kadar yerli ve yabancı turistlerin de beğenisini kazanıyor.

Turgutreis Mahallesinde mütevazı bir restoranı oğlunun da yardımıyla işleten Suzan Söğütçük (76), çocukluğunda başarılı bir öğrenci olmasına rağmen ailesi tarafından okutulmadı. O yıllarda ailesine destek olmak için ineklere bakan Söğütçük, daha sonra süngercilik ve fırıncılıkla uğraşan babasının açtığı lokantada çalışmaya başladı.

Bu sırada evlenen ve bir de oğlu olan Söğütçük, aradan geçen sürede önce eşini, ardından babasını, daha sonra da annesini kaybetti.

Geçimini sağlayabilmek için ailesinden kalan lokantayı işleten Söğütçük, bir süre sonra daha küçük bir yere taşındı ve yöresel yemeklerini pişirmeye burada devam etti. Aradan geçen yıllarda yaptığı lezzetli yemeklerin ünü duyulan Suzan Söğütçük, hem ilçe halkının hem de Bodrum'a tatile gelen yerli ve yabancı turistlerin beğenisini kazandı.

- "Pes etmeyin çalışın"

AA muhabiriyle öyküsünü paylaşan Bodrum'un "Suzan teyzesi", ev kadını olmak yerine, iş hayatına atılmayı tercih ettiğini belirterek, hemcinslerine "pes etmeyip, çalışmalarını" önerdi.

Yemek yapma konusunda oldukça iddialı olduğunu ve ününün dünyaya yayıldığını anlatan Söğütçük, "İşimi severek yapıyorum. 76 yaşındayım ama kendimi çok dinç hissediyorum. Allah ömür verdiği sürece yöresel yemekleri yapmayı sürdüreceğim" dedi.

Yemeklere başkasının elini değdirmediğini, her aşamasında kendisinin çalıştığını belirten Söğütçük, işini severek yaptığı için de yemeklerinin çok lezzetli olduğunu ifade etti.

Söğütçük, ilçeye tatil için gelen ve yemeklerini yemeden gitmeyen yabancı turistler olduğunu hatta kendisine ülkelerinden fotoğraf ve mesajlar gönderdiklerini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.