Muğla

Mor yelkenli tekneleri ile dümene geçtiler

13:13 07 Mart 2016
Mor yelkenli tekneleri ile dümene geçtiler

DURMUŞ GENÇ - SABRİ KESEN - Marmaris Uluslararası Yat Kulübünce organize edilen ERGO-MIYC Kış Trofesi Yelkenli Yat Yarışları'na Cornelian–Sail Purple isimli mor yelkenli tekne ile katılan kadınlar, teknelerine astıkları "Kadınsız toplum yarınsız toplumdur" ve "Kadından da kaptan oluyormuş" pankartlarıyla yarışarak, kadına şiddete dikkat çekti.

Marmaris'te 2 gün süren turnuvaya Muğla ve ilçeleri ile Türkiye'nin değişik illerinden katılan kadınlar, bir taraftan erkek rakipleriyle yarışırken diğer taraftan da zorlu deniz şartlarında teknelerini su üstünde tutabilmek için mücadele verdi.

Yarış boyunca teknelerine "Kadınsız toplum yarınsız toplumdur" ve "Kadından da kaptan oluyormuş" pankartı asan kadınlara diğer yarışmacılardan destek geldi.

Cornelian–Sail Purple tekne kaptanı Neslihan Karayel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmaris Uluslararası Yat Kulübünce organize edilen yarışlara sosyal medyada “Woman’s Sailing School” adıyla organize olan kadınlardan oluşan 8 kişilik ekiple katıldıklarını söyledi.

Amaçlarının hem yarışmak hem de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel mesajlar vermek olduğunu belirten Karayel, kadına şiddete karşı yelkenlerini mor renkte açtıklarını söyledi.

Bütün kış trofesinde kadın ekibi olarak yarışacaklarını anlatan Karayel, ekibin tamamının farklı meslek gruplarından kadınlardan oluştuğunu dile getirdi.

Karayel, "Kadınlardan da kaptan oluyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü anmak için bizim de birtakım sloganlarımız oldu. Kaptanlık da bir meslek. Kadınlardan da kaptan oluyor. Bunu da vurgulamak istedik" ifadesini kullandı.

- "Şiddet toplumundan sevgi toplumuna"

Ekibinin çalışkan, güzel ve keyifli bir ekip olduğunu vurgulayan Karayel, "Biz devamlı olarak sesimizi dünyanın en özgür yeri olan denizden duyuruyoruz. Geçen sene de uluslararası bir organizasyonda 'kadına karşı şiddete hayır' pankartı açmıştık. Her zaman şiddet toplumundan sevgi toplumuna dönüşebilmeyi umuyoruz" diye konuştu.

Yelkencilerin her zaman aralarında dayanışma ve saygı olduğunu anlatan Karayel, denizlerde kadın ve erkeğin özgür olduğunu ifade etti.

- "Toplumsal mesaj vermeye çalışıyoruz"

Ekip üyelerinden Alev Şahin ise yarışlara tamamı kadınlardan oluşan bir ekip olarak katılma kararı aldıklarını ve yarışların 3'üncü ayağını tamamladıklarını söyledi.

Kadınların istedikleri her şeyi başarabildikleri ve her işte olduğu gibi denizlerde de başarılı olabileceklerini göstermek için böyle bir çalışma yaptıklarını anlatan Şahin, şöyle konuştu:

"Doğaya karşı değil ama doğa ile birlikte doğayla bütünleşerek neler yapabileceğimizi göstermeye çalışıyoruz. Kadınlar ekibi olarak Ankara'dan, Bodrum'dan, Marmaris'ten katılan arkadaşlarımız var, hep birlikte yarışıyoruz. Kadınlar tüm toplumun, her toplumun temel direği çünkü anneler. Erkek çocuklarını da kız çocuklarını da anneler yetiştiriyor. O nedenle kadınları güçlü olan bir toplum her zaman var olmayı sürdürebilecek. Kadınlar günü bu açıdan, bu farkındalığın bir kere daha hatırlanması açısından çok önemli. Annelerin bolca ağladığı bu günlerde biz barış mesajları vererek çıkıyoruz aslında yarışlara ve hiçbir anne ağlamasın istiyoruz. Kadınlar üzerinden de böyle toplumsal mesaj vermeye çalışıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.