Muğla

Bodrum'da denize kaçak dolgu yapıldığı iddiası

18:28 16 Mart 2016
Bodrum'da denize kaçak dolgu yapıldığı iddiası

Bodrum ilçesinde sivil toplum üyesi bir grup, denize dolgu yapıldığı ve çevrenin kasten kirletildiğini iddia ederek şirket yetkilileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Peynirçiçeği Gündoğan Gönüllüleri, Bodrum Denizciler Derneği ve TEMA Vakfı Bodrum Gönüllüsü üyesi yaklaşık 40 kişilik grup, Göltürkbükü Mahallesi'nde yapımı devam eden bir inşaatın çevreye zarar verdiğini öne sürerek, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına şirket yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Grup adına adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Peynirçiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği Başkanı Sema Höcek, ilçede denize kaçak dolgu yapıldığını ve çevrenin kirletildiğini iddia etti.

Hafriyatın denize atıldığını, kıyı kenar çizgisinin değiştirildiğini, deniz dip yapısının ve eko sisteminin tamamen tahrip edildiğini belirten Höcek, "22 Şubat'tan bu zamana kadar ilgili tüm kurumlara başvuruda bulunuldu ve ihbarlar yapıldı. Maalesef sadece kağıt üzerinde kalan önlemler alındı ve önlem alınmış gibi açıklamalar yapıldı" dedi.

Bölgede hafriyat çalışmalarının devam ettiğini anlatan Höcek, şunları kaydetti:

"Bölgede geri dönüşü giderek zorlaşacak bir şekilde denize dökülmesi devam ediyor. Durdurmakla hükümlü olanlarda seyirci kalmaktadır. Biz sivil toplum örgütleri olarak, yasalara aykırı bir şekilde çalışma yapan şirket yetkilileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Gelişmelere göre, görevini ihmal eden yapmayan kamu görevlileri için de ayrıca suç duyurusunda bulunacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.