Muğla

Üniversitelerarası Türkiye Kick Boks Şampiyonası

22:45 18 Mart 2016
Üniversitelerarası Türkiye Kick Boks Şampiyonası

Üniversitelerarası Türkiye Kick Boks şampiyonası, Marmaris’te başladı.

Grand Yazıcı Mares Otel’de düzenlenen şampiyonada 60 üniversiteden 560 sporcu 3 gün boyunca yarışacak.

Şampiyonanın açılışında konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, Türkiye şampiyonlarının yanı sıra dünya şampiyonlarını da belirlemek çalışmak gerektiğini söyledi. Muğla'nın spor turizmiyle de isminden söz ettirdiğini belirten Çiçek, "Muğla olarak üst segmentte spor organizasyonları alıyoruz. Sporcularımıza ev sahipliğinin en güzelini yaparken onlardan da madalyalar bekliyoruz” dedi.

Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı ise şampiyonaya katılan sporcu, antrenör, idareci ve hakemlere başarılar diledi.

Bu sporun artık üniversite oyunlarında ve okullarda da yerini aldığını kaydeden Kayıcı, hedeflerinin uluslararası alandaki organizasyonlara kick boksu katmak olduğunu dile getirdi.

Dört mevsim spor, dört mevsim organizasyon sloganıyla spor faaliyetlerine aralıksız devam ettiklerine işaret eden Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ise “Bu şampiyonada bine yakın insanımızı ağırlıyoruz. Bunu Marmaris’te yapmaktan mutluyuz. Burada şampiyon olan sporcularımız ülkemizi dünyada temsil edecek” diye konuştu.

Üniversite öğrencilerinin Low Kick - Full Contact ve Point Fighting branşlarında mücadele ettiği Türkiye Şampiyonası 20 Mart’ta final müsabakalarıyla sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.