Muğla

Turizmde okul-sektör buluşması

13:56 22 Mart 2016
Turizmde okul-sektör buluşması

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Turizm Fakültesi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen etkinlikte Muğla, Antalya ve Aydın'dan gelen 60'a yakın sektör temsilcisi öğrencilerle bir araya geldi.

MSKÜ Öğrenci Sarayı'ndaki buluşmada, bölgelerde faaliyet gösteren otel, tur şirketleri ve sektör temsilcileri stant açtı.

Stantlarda firmalarının tanıtımı yapılırken, turizm sezonunda istihdam edilmek üzere öğrenciler ile ikili görüşmeler yaparak başvuruları alındı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça, Antalya’dan Aydın’a kadar turizm sektörünün önemli firmalarının okul-sektör buluşmasına katıldığını söyledi.

Öğrencilerin sektör temsilcileri ile birebir görüşme imkanı yakaladığını belirten Akça, "Öğrencilerimiz ile turizm sektörünün temsilcilerini burada bir araya getiriyoruz. Buradaki amaç, hem sektör içinde deneyimleri olan turizmcilerin deneyimlerini öğrencilerimiz ile paylaşmaları hem de öğrencilerimizin mezun olduktan sonra istihdam edilecekleri firmaları iyi tanımaları." diye konuştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar da geçen yıllardaki katılımın bu yıl düştüğünü belirterek, bunun iç ve dış olumsuzluklardan kaynaklandığını ifade etti.

Bu yılki okul-sektör buluşmasına Antalya, Muğla ve Aydın'dan 60 firmanın katıldığına işaret eden Bahar, şöyle devam etti:

"Amacımız, sektöre içinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte istihdam anlamında bir nebze çözüm bulabilmek, mezuniyet aşamasındaki öğrencilerimizin mezun olduktan sonra istihdam anlamında kariyerlerine bir ışık tutabilmek, aynı zamanda okullarımızdan mezun olacak öğrencilerimizin mecbur yapmaları gereken stajlarını buraya katılan firmalarda yapmalarını sağlamak."

Bahar, turizm sektörünün içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan kısa sürede kurtulacağına inandığını belirterek, "Korkuya, paniğe gerek yok, zaten istedikleri bu. Biz buna da göğüs gerebiliriz. Turistler de ülkemize ve bölgemize gelerek gönül rahatlığıyla tatillerini yapsınlar.” dedi

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.