Muğla

GEKA yönetimi, Muğla’da toplandı

15:01 24 Mart 2016
GEKA yönetimi, Muğla’da toplandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) yönetim kurulu toplantısı, Muğla'nın Yatağan ilçesinde yapıldı.

GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Denizli Valisi Şükrü Kocatepe başkanlığındaki 79’uncu yönetim kurulu toplantısına, Muğla Valisi Amir Çiçek, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin katıldı.

Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıda konuşan Vali Kocatepe, Osman Hamdi Bey tarafından Türkiye’deki ilk bilimsel arkeolojik kazıların başladığı Lagina ile UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine alınan Stratonikeia Antik Kenti’ne ev sahipliği yapan Yatağan’da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Son toplantılarından bu yana ajansın gerçekleştirdiği çalışmaların bu toplantıda gözden geçirileceğini aktaran Kocatepe, düzenlemiş oldukları toplantıda, gelecek günlerde gerçekleştirmeyi planladıkları proje ve faaliyetler hakkında görüşmeler yapacaklarını kaydetti.

Kocatepe, Güney Ege Bölgesi’nde öncelikle turizm ve diğer sektörlerin tanıtımının sağlanması için özel sektör, kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliği sağlayarak ulusal ve uluslararası platformda tanıtım faaliyetleri yürüttüklerini belirterek, “28-31 Ocak 2016 tarihlerinde İstanbul 20. EMITT Fuarı ile 14-22 Şubat 2016 tarihlerinde yine İstanbul’da düzenlenen Avrasya Boat Show fuarına, bölgedeki yat imalat sektörünün uluslararası bir fuarda tanıtılması amacıyla stant açarak katılım sağlamıştır” dedi.

Ajansın, bölgede öne çıkan sektörlere ilişkin tematik faaliyetler yürüttüğünü ifade eden Kocatepe, “7 Mart 2016 tarihinde üçüncü kez 'Tekstil Sektöründe Markalaşma ve Teknik Tekstiller Konferansı' düzenlenmiştir. Güney Ege Bölgesi’nde özellikle Denizli’de teknik tekstil üretimine yönelik alternatif çözüm önerilerinin konunun uzmanlarınca konuşulduğu konferansımızı önümüzdeki yıllarda da düzenlemeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Bölgesel kalkınmaya ivme kazandıracak araştırma, planlama, fizibilite ve benzeri faaliyetlerin desteklendiği Doğrudan Faaliyet Desteği Programı ile kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların kurumsal kapasitelerini güçlendirmeyi amaçlayan Teknik Destek Programını ilan ettiklerini duyuran Kocatepe, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bölgemizdeki tüm ticaret ve sanayi odaları, oda üyesi işletmeler, Ajansımız ve vatandaşlarımız arasında bir veritabanı üzerinden işbirliğini kolaylaştırmak, odaların üyelerine online hizmet sunmasını sağlamak amacıyla Güney Ege Ticaret ve Sanayi Odaları bilgi sisteminin kurulması konusunu görüşerek değerlendireceğiz. Son olarak, 2015 yılına ait Ajansımız birimlerinin faaliyet raporları ile Ajansın 2015 yılı için planlanan ve gerçekleşen bütçe uygulamalarını gözden geçireceğiz.”

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.