Muğla

Fethiye'de "oturarak voleybol" heyecanı

15:53 11 Nisan 2016
Fethiye'de "oturarak voleybol" heyecanı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl ilki yapılan Oturarak Voleybol Ligi müsabakaları başladı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından bu yıl kurulan Türkiye Oturarak Voleybol Ligi'nin müsabakaları Beşkaza Spor Salonu'nda yapılıyor. İki etaplı lig şeklinde oynanacak müsabakalara, 10 ilden 120 sporcu katılıyor.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk defa Oturarak Volaybol Ligi'nin startını verdiklerini söyledi.

Her geçen organizasyonda kalitenin biraz daha yükseldiğini görmenin mutluluk verici olduğunu anlatan Öztürk, "Çok güzel maçlar oluyor. Oturarak voleybol, dünyada çok bilinen ve tanınan bir spor dalı. Biz bunun çok gerisinde kaldık. Bu açığı süratle kapatmak zorundayız." dedi.

Öztürk, ligin, oturarak voleybolda yapılan üçüncü organizasyon olduğunu, lig maçlarının turnuva esaslı yapılacağını belirtti.

Federasyon bünyesinde toplam 18 spor dalının bulunduğunu, 14'ünün ise paralimpik özellik taşıdığını anlatan Öztürk, şöyle konuştu:

"İçinde bulunduğumuz yıl, Rio Paralimpik oyunları için hazırlıklarımızın en yoğun olduğu süreç. Şu ana kadar 7 branşta 40 sporcumuz Rio'ya katılma hakkını elde etmiş durumda. Bunun yanında kota müsabakaları devam eden branşlarımız var. Bunlardan da kota almayı umut ediyoruz ve sayısı 45'e ulaştıracağımızı tahmin ediyoruz."

Oturarak Voleybol Ligi'nin maçları 16 Nisan'a kadar devam edecek. Ligin ikinci etabı ise 10-16 Mayıs'ta Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yapılacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.