Muğla

Muğla'da kurulacak teknopark çalışmaları

16:24 12 Nisan 2016
Muğla'da kurulacak teknopark çalışmaları

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesinde kurulacak teknopark ile ilgili bölgedeki turizm şirketleri, odalar, tarım ve madencilikle uğraşan sektör temsilcileri ve ilçe kaymakamlarının katılımıyla danışma toplantısı yapıldı.

MSKÜ Senato Salonu'ndaki toplantının açılışında konuşan Vali Amir Çiçek, teknoloji geliştirme bölgelerinin, kent için çok önemli olduğunu söyledi.

Teknoparkın kente kazandırılması için uzun yıllar büyük çabalar harcandığını belirten Çiçek, "Muğla'nın geleceğinin değerlendirildiği miladi bir güne tanık oluyoruz. Amacımız ortak bir kararla geleceğe yürümek" dedi.

Muğla'da yürütülecek çalışmalarda bilimle teknolojiyi buluşturmak istediklerini kaydeden Çiçek, her işletmenin ar-ge yaparken arkasına bilimi alması gerektiğini vurguladı.

Her şeyden önce bölgedeki şirketlerin kurulacak teknoparkın ortağı ve paydaşı olmasını isteyen Çiçek, teknoparkta tarım, turizm, enerji ve sağlık alanında çalışmalar yürütüleceğini ifade etti.

Çiçek, Muğla'nın ekonomisiyle, insanlarıyla ileriyi gören bir kent olduğunu anlatarak, işletmelerin de çalışma yaparken teknolojinin bütün imkanlarından faydalandığını dile getirdi.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ise üniversite-sanayi işbirliğinin yasal zemininin güçlendirilmesi ve girişimciliğin canlandırılması amacıyla kurulacak teknoparkın, Bakanlar Kurulu kararının ardından Resmi Gazete yayınlanarak yürürlüğe girdiğini ve çalışmaların da ivedilikle hayata geçirildiğini söyledi.

Yaklaşık 6 aydır şirket kurma çalışmalarının devam ettiğine işaret eden Harmandar, şöyle konuştu:

"Yasaya göre şirket kurulmadan önce bir heyet oluşturuluyor. Bu heyetin başkanlığını da vali yürütüyor. Biz 64 dönümlük bir alanı teknopark kurulması için verdik. Teknopark alanında kamu kurumları, ticaret odaları, belediyeler ve sanayicilerimizle önemli çalışmalar yürüteceğiz. Üniversitemizde ürettiğimiz bilgileri de halkımızın hizmetine sunacağız. Burada ortak aklı yakalayarak sorunları birlikte çözeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.